Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 23

9-uoju šaukimu pasirinktas japonas signalizuoja apie naujos eros savo šalyje pradžią

„Washington Wizards“ klubas patikėjo jaunuoju Japonijos talentu Rui Hachimura ir krepšininką pasirinko 9-uoju šaukimu. Tokio aukšto savo krepšininko pasirinkimo NBA naujokų biržoje Japonija dar neregėjo, tačiau jau dabar šalies krepšinio ekspertai ir žiniasklaida yra įsitikinę, kad šis ėjimas verčia naują puslapį ne tik šalies krepšinyje, bet ir visame sporte.
Rui Hachimura
Rui Hachimura / „Scanpix“/AP nuotr.

203 cm ūgio sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis R.Hachimura savo pavardę NBA naujokų biržoje išgirdo labai greitai – jau 9-uoju šaukimu jaunuoliu patikėjo „Washington Wizards“ klubas.

21-erių krepšininko potencialu galime neabejoti – japonas mokėsi ir žaidė Gonzagos universitete, iš kurio į NBA prasibrovė ir lietuvis Domantas Sabonis. Talentingas puolėjas praėjusiame sezone rinko po 19,7 taško ir atkovodavo po 6,5 kamuolio.

„Kovoju tiek puolime, tiek gynyboje. Stengsiuosi dominuoti kiekvienoje situacijoje ir žaisti kietą krepšinį“, – taip spaudos konferencijoje prisistatė japonas.

„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Silveris ir Rui Hachimura
„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Silveris ir Rui Hachimura

„Hachimuros atvykimas į NBA – milžiniškas visos Japonijos žingsnis į priekį“ – tokių skambių antraščių po naujokų biržus nepabijojo šalies žiniasklaida.

Galima suprasti, kad gilių krepšinio tradicijų neturinčiai šaliai tai tikrai didelis įvykis – vienintelis kitas NBA naujokų biržoje pašauktas krepšininkas buvo Yasutaka Okayama (171-asis šaukimas 1981-ais metais), tačiau oficialiose rungtynėse pastarasis taip ir nepasirodė.

Vieninteliai du Japonijos krepšininkai, iš tikrųjų apsivilkę NBA komandų marškinėlius – tai Yuta Tabuse („Phoenix Suns“ 2004-05 metų sezonas) ir Yuta Watanabe („Memphis Grizzlies“ 2018-19 metų sezonas).

„Mes didžiuojamės faktu, kad R.Hachimura, mūsų šalies krepšinio produktas, naujokų biržoje buvo pasirinktas taip aukštai“, – teigė Japonijos krepšinio federacijos atstovas Yuko Mitsuya.

VIDEO: Rui Hachimuros žaidimo epizodai NCAA turnyre

Nors 2005 metais tolimojoje Rytų Azijos šalyje buvo įkurtas nacionalinis krepšinio čempionatas, daugiausiai žmonių dėmesio ir toliau sulaukia futbolas ir beisbolas.

Japonės motinos ir iš Benino kilusio tėvo sūnus turėtų smarkiai prisidėti prie krepšinio plėtojimosi šalyje.

„Ateityje turėti svarbią rolę lygoje, kurioje mūsų šalies atstovų yra vienetai, būtų tikrai nuostabu. Rui įkvėps daugelį savo tautiečių“, – teigė Japonijos švietimo, kultūros, sporto, mokslo ir technologijų ministras Masahiko Shibayama.

„Scanpix“/AP nuotr./Rui Hachimura
„Scanpix“/AP nuotr./Rui Hachimura

Jaunasis krepšininkas iškilo pačiu laiku – 2020 metais Tokijuje vyks olimpinės žaidynės, kuriose automatiškai vietą gavo ir Japonijos krepšinio rinktinė. R.Hachimura jau netrukus galės pasitikrinti savo jėgas su pasaulio stipriausiais – jaunuolis turėtų vaidinti vieną svarbiausių vaidmenų už dviejų mėnesių prasidedančiame pasaulio vyrų krepšinio čempionate Kinijoje.

Apie R.Hachimuros žaidimą nacionalinėje rinktinėje kalbėjo ir „Wizards“ laikinasis generalinis direktorius Tommy Shepardas.

„Jis neabejotinai bus vienas kertinių žaidėjų Japonijos rinktinėje tiek pasaulio čempionate, tiek ir olimpinėse žaidynėse. Nešti tokią didelę naštą ant savo pečių jaunam žaidėjui bus nelengva, tačiau tai jam padės įsitvirtinant NBA“.

Japonijos krepšinio rinktinė pasaulio krepšinio čempionate pateko į labai stiprią E grupę, kurioje žais Jungtinės Amerikos Valstijos, Čekija ir Turkija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento