Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 13

A.Karnišovo „Bulls“ prie raudonos linijos: dar viena klubo žvaigždė – izoliacijoje

Artūrui Karnišovui – sunkios dienos. Į lietuvio valdomą legendinį NBA klubą „Chicago Bulls“ įsisukęs koronavirusas ir toliau griauna ambicingus komandos planus.
Artūras Karnišovas, Zachas LaVine'as ir DeMaras DeRozanas
Artūras Karnišovas, Zachas LaVine'as ir DeMaras DeRozanas / E.Ovčarenko/15min ir „Reuters"/„Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis praneša, kad naujausia pavardė lygos COVID-19 saugumo protokolo sąraše – komandos lyderis Zachas Lavine‘as. Kartu su juo – ir Troy‘us Brownas jaunesnysis.

Tai reiškia, kad „Bulls“ komandoje šiuo metu izoliuojasi net 9 žaidėjai – minėti Z.Lavine‘as ir T.Brownas, taip pat DeMaras DeRozanas, Ayo Dosunmu, Javonte Greenas, Stanley Johnsonas, Derrickas Jones, Mattas Thomas ir Coby White‘as (pranešama, kad C.White‘as jau sugrįžo į treniruotes, bet žaisti rungtynėse leidimo dar negavo).

Sveikų ir galinčių žaisti krepšininkų Čikagos komandoje taip pat liko vos devyni: Lonzo Ballas, Alexas Caruso, Devonas Dotsonas, Alize Johnsonas, Alfonzo McKinnie‘is, Tyleris Cookas, Nikola Vučevičius, Tony Bradley ir Marko Simonovičius.

A.Karnišovas ir „Bulls“ kreipėsi į NBA lygą su prašymu nukelti artimiausias rungtynes su „Detroit Pistons“, bet NBA lyga kol kas tyli. Pagal taisykles klubai privalo žaisti, jei sudėtyje turi bent 8 žaidėjus.

NBA lyga šiemet taip pat padarė išimtį – komandoms leidžia registruoti daugiau žaidėjų ir kviestis juos tokiose sunkiose situacijose, kokioje dabar atsidūrė „Bulls“. A.Karnišovas taip ir padarė – pasirašė trumpalaikius kontraktus su A.McKinnie‘iu ir S.Johnsonu, bet pastarasis vos po 2 dienų taip pat užsikrėtė koronavirusu.

Norėdami sugrįžti į aikštę, krepšininkai pagal NBA taisykles privalo izoliuotis mažiausiai 10 dienų arba per 24 valandas pateikti du neigiamus COVID-19 testo rezultatus.

Galingai sezoną pradėję „Bulliai“ (17:10), išretėjus komandos sudėčiai, pralaimėjo paskutines dvejas rungtynes, bet vis dar užima aukštą trečią vietą NBA Rytų konferencijoje.

Komandos treneris Billy Donovanas džiaugiasi, kad „daug“ koronavirusu užsikrėtusių komandos žaidėjų jokių simptomų nejaučia. „Bulls“ dar prieš sezoną skelbė, kad visi komandos krepšininkai – pilnai pasiskiepiję.

„Simptomų jie galbūt nejaučia dėl vakcinacijos. Be jokios abejonės, tai gerai, nes jeigu jie sirgtų rimtai, jiems būtų kur kas sunkiau po to sugrįžti į aikštę. Yra žaidėjų, kurie jaučiasi lyg peršalę. Kiti jaučia labai nežymius simptomus arba visai nieko nejaučia“, – teigė „Bulls“ treneris.

Šią savaitę „Bulls“ laukia trejos rungtynės – antradienį namuose su „Pistons“, ketvirtadienį išvykoje su „Toronto Raptors“ ir sekmadienį namie su „Los Angeles Lakers“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas