Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 09

A.Karnišovo taikiklyje – NBA žvaigždė: ruošia grandiozinius mainus?

„Chicago Bulls“ klubą į NBA atkrintamąsias sugrąžinęs Artūras Karnišovas taikosi į dar aukštesnius tikslus, o kad juos pasiektų, galimai sieks prisivilioti vieną lygos žvaigždžių.
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje
Artūras Karnišovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

NBA užkulisiuose kalbama, kad „Bulls“ yra susidomėję galimybe mainų būdu gauti „Utah Jazz“ ir Prancūzijos rinktinės vidurio puolėją Rudy Gobert'ą.

„Bleacher Report“ žurnalistas Jake'as Fischeris teigia, kad Čikagos ekipa yra viena iš tų, kurios jau dėlioja variantus, kaip gauti „Eifelio bokštu“ vadinamą krepšininką.

Manoma, kad „Bulls“ į mainus su „Jazz“ įtrauktų dabartinį savo centrą Nikolą Vučevičių bei jauną ir perspektyvų puolėją Patricką Williamsą.

Mattas Moore'as iš „Action Network“ teigia, kad lygos kuluaruose apie R.Gobert'ą kalbama kaip apie „idealų Karnišovo žaidėją“. Teigiama, kad lietuvis ypač vertina aukštus ir ilgas rankas turinčius žaidėjus, kurie jam atrodo kertiniai statant čempionišką komandą.

Kalbos apie galimą R.Gobert'o išmainymą suintensyvėjo po to, kai „Jazz“ pasitraukė iš atkrintamųjų varžybų jau po pirmojo etapo, o prieš kelias dienas Jutos klubą paliko vyriausiasis treneris Quinas Snyderis.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Rudy Gobertas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Rudy Gobertas

Manoma, kad Solt Leik Sičio miesto ekipa bandys atlikti permainas ir žaidėjų grandyje, o daugiausiai jie gali gauti išmainydami vieną iš savo lyderių – R.Gobert'ą arba Donovaną Mitchellą.

R.Gobert'as NBA rungtyniauja nuo 2013 metų ir po tris kartus buvo išrinktas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku bei „All-Star“ rungtynių dalyviu. 2021-2022 m. sezone jo rodikliai siekė 15,6 taško, 14,7 atkovoto kamuolio ir 2,1 bloko per susitikimą.

A.Karnišovas, kurio „Bulls“ Rytų konferencijoje šiame sezone liko šešti, o pirmajame atkrintamųjų etape 1-4 nusileido „Milwaukee Bucks“, šią vasarą turės spręsti ir dar vieną svarbią dilemą.

Po šio sezono baigėsi vieno „Bulls“ lyderių Zacho LaVine'o kontraktas, o NBA užkulisiuose netyla klausimai apie šio krepšininko ateitį Čikagoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas