Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 29

A.Karnišovo taikiklyje – praeityje sutartį su „Žalgiriu“ turėjęs specialistas

Tvirtai „Chicago Bulls“ organizacijos vairą į savo rankas suėmęs Artūras Karnišovas jau išsirinko naują klubo generalinį vadybininką, o dabar visi laukia, ką lietuvis nuspręs dėl komandos vyriausiojo trenerio.

Už Atlanto praktiškai neabejojama, jog „Bulls“ nuspręs atsisveikinti su du sezonus ekipai vadovavusiu Jimu Boylenu, kuris su legendine komanda per 123 susitikimus iškovojo tik 39 pergales.

„The Athletic“ skelbia, kad A.Karnišovas su naujai paskirtu generaliniu vadybininku Marcu Eversley domisi dviem NBA vyriausiojo trenerio darbo patirties neturinčiais specialistais – „Toronto Raptors“ stratego Nicko Nurse'o asistentu Adrianu Griffinu ir „Philadelphia 76ers“ vairininko Bretto Browno padėjėju Ime Udoka.

Buvęs krepšininkas A.Griffinas devynerius metus rungtyniavo įvairiose NBA komandose, o tris sezonus praleido ir „Bulls“ gretose.

Į Čikagą jis buvo grįžęs ir po karjeros pabaigos, kai 2010-2015 m. buvo tuometinio „bulių“ stratego Tomo Thibodeau asistentu. Toronte jis dirba nuo 2018-ųjų, kai „Raptors“ vairą perėmė N.Nurse'as.

A.Karnišovas A.Griffiną pažįsta dar iš labai senų laikų – to paties amžiaus krepšininkai prieš beveik 30 metų du sezonus kartu gynė Seton Hallo universiteto garbę.

Pažymima, kad A.Griffinas yra vertinamas dėl savo darbo su jaunais krepšininkais, o būtent to reikia Čikagoje, mat „Bulls“ pagrindą sudaro pirmus žingsnius NBA lygoje žengiantys žaidėjai.

Savo ruožtu I.Udoka stipriausioje pasaulio lygoje rungtyniavo septynis sezonus, o baigęs karjerą 2012-aisiais prisijungė prie „San Antonio Spurs“ vairininko Greggo Popovichiaus trenerių štabo.

„Scanpix“ nuotr./Ime'as Udoka dirbo Greggo Popovichiaus pašonėje
„Scanpix“ nuotr./Ime'as Udoka dirbo Greggo Popovichiaus pašonėje

Jame iš Nigerijos kilęs treneris praleido septynerius metus, kol praėjusią vasarą pasuko į Filadelfiją.

Su „76ers“ I.Udoka sudarė trejų metų sutartį ir, pasak „The Athletic“, tapo vieną didžiausių atlyginimų gaunančių NBA trenerių asistentų.

42-ejų treneris vertinamas už krepšinio supratimą ir puikų santykį su žaidėjais.

Lietuvos krepšinio gerbėjams I.Udoka gali būti žinomas ir dėl dar vienos priežasties – prieš 15 metų, 2005-aisiais, tuo metu 28-erių krepšininkas buvo sudaręs sutartį su Kauno „Žalgiriu“, tačiau Lietuvos čempionų gretose taip ir nedebiutavo.

Kontrakte buvo numatyta sąlyga, kad gavęs NBA klubo pasiūlymą I.Udoka galės nutraukti sutartį su kauniečiais, o galiausiai Nigerijos rinktinėje žaidęs krepšininkas ja ir pasinaudojo bei pasuko į „New York Knicks“ organizaciją.

Įdomu tai, kad „Bulls“ specialisto su NBA vyr. trenerio patirtimi nesamdė jau nuo pat 2003-ųjų, kai pakvietė dirbti Scottą Skilesą.

Nuo tada visi Čikagos klubo specialistai šiose pareigose debiutuodavo būtent „bulių“ gretose, tad A.Griffino arba I.Udokos pakvietimas pratęstų šią neįprastą tradiciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas