Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 14

Ambicingas „Warriors“ planas: COVID-19 testams – 30 mln. dolerių, arenoje – tūkstančiai žmonių

Naujas NBA sezonas prasidės COVID-19 pandemijos grėsmei vis dar neišsisklaidžius, tačiau ne visos komandos ketina rungtyniauti tuščiose arenose. Bene ambicingiausią planą prieš 2020-2021 m. sezono startą sugalvojo „Golden State Warriors“.
„Chase Center“ arena
„Chase Center“ arena / „Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistė Ramona Shelbourne pranešė apie specialų Kalifornijos komandos planą, pagal kurį „Warriors“ planuoja užpildyti 50 proc. savo arenos. Tam „karių“ klubas ketina nepagailėti net 30 mln. JAV dolerių testavimui nuo koronaviruso.

Pranešama, kad į San Francisko „Chase Center“ areną prieš praėjusį sezoną persikėlusio klubo vadovai šį planą rezga dar nuo kovo mėnesio, kai NBA sezonas buvo sustabdytas dėl pirmųjų COVID-19 atvejų.

Traumų išretinti „Warriors“ buvo prasčiausia reguliariojo sezono ekipa ir į „burbulo“ komandų grupę nepateko, tad klubo savininkas Joe Lacobas ir jo parankiniai galėjo imti spręsti laukiančio sezono rebusus.

„Scanpix“ nuotr./„Warriors“ savininkas Joe Lacobas (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./„Warriors“ savininkas Joe Lacobas (dešinėje)

„Warriors“ planuoja, kad prieš kiekvienas rungtynes COVID-19 testai bus atliekami visiems į areną pateksiantiems asmenims – ne tik žaidėjams, treneriams ar arenos darbuotojams, bet ir sirgaliams.

Teigiama, kad būtų naudojami greitieji testai, kurių tikslumas siekia 99 proc., o rezultatas paaiškėja per 15 minučių. Tiesa, tokių testų kaina gerokai didesnė nei įprastų, tačiau J.Lacobas kalbėdamas su ESPN patvirtino, kad „Warriors“ negąsdina tokio plano išlaidos.

Testai greičiausiai būtų atliekami šalia arenos įrengtuose punktuose, į kuriuos sirgaliai galėtų patekti su automobiliais. Juos į areną norintys patekti asmenys turėtų atlikti ne anksčiau nei likus 48 valandoms iki susitikimo.

Žinoma, arenoje išliks būtinybė ir kitiems privalomiems COVID-19 prevencijos atributams – žmonės turės dėvėti kaukes ir laikytis socialinės distancijos.

Be to, arenoje ketinama įrengti specialią vėdinimo sistemą, kuri imtų orą iš išorės ir per valandą net keturis kartus atnaujintų orą arenos viduje.

„Chase Center“ arena talpina kiek daugiau nei 18 tūkst. žmonių, tad įgyvendinę šį planą, „Warriors“ žaistų palaikomi maždaug 9 tūkst. sirgalių.

„Scanpix“ nuotr./„Chase Center“ arena
„Scanpix“ nuotr./„Chase Center“ arena

Tai leistų San Francisko klubui išvengti maždaug 400 mln. dolerių nuostolių, kurie „kariams“ grėstų, jei tektų žaisti tuščioje arenoje.

„Esu ne tik pasiruošęs tai padaryti ir parodyti pasauliui, kaip tą reikėtų daryti, bet ir išleisiu tam pinigus, – ESPN sakė J.Lacobas. – Tai labai rimta problema, kuri negali tęstis metų metus. Jei tokia situacija išliktų kelerius metus, NBA gali išnykti. Nepajėgtume išlaikyti NBA be sirgalių ilgiau nei metus.“

„Warriors“ savininkas pridūrė, jog planą, kaip sugrąžinti aistruolius į tribūnas, jis paruošė ne tik dėl pinigų, bet ir dėl pavyzdžio kitiems.

Jei tokia situacija išliktų kelerius metus, NBA gali išnykti.

„Noriu, kad žmonės suprastų, jog planą parengėme ne dėl to, kad „Warriors“ uždirbtų pinigus. Taip, norime susigrąžinti sirgalius ir gauti pajamų, tačiau taip pat norime ir sukurti precedentą. Norime parodyti pasauliui, kaip tai gali būti įgyvendinta saugiai“, – sakė milijardierius, kurio turtas vertinamas maždaug 1,2 mlrd. dolerių suma.

NBA šią savaitę jau pranešė, kad nedraus komandoms į arenas sugrąžinti sirgalius, jei tik tai bus daroma saugiai ir tą leis vietinės institucijos. O šių pritarimo „Warriors“ dar teks palaukti.

Kalifornijoje kiekvieną dieną gerinami COVID-19 atvejų rekordai, o kita Kalifornijos komanda, „Los Angeles Lakers“, jau pranešė, kad sezoną tikrai pradės be sirgalių tribūnose.

Tad J.Lacobui ir „Warriors“ dar teks nueiti ilgą kelią, kurį komanda jau pradėjo, ėmusi kalbėtis su San Francisko valdžia.

„Leiskite mums įrodyti, kad tai veikia. Leiskite panaudoti pinigus, savo išteklius ir 7-8 mėnesius darbo. Taip bandau įtikinti valstiją, miestą ir visus, kurie gali prieštarauti tokiam ėjimui“, – sakė „Warriors“ savininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas