Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21

Amžinas klausimas: kodėl niekas nekalba apie „Spurs“?

Kiekvienais metais atsiranda daugybė „San Antonio Spurs“ kritikų, kurie mano, kad šis Teksaso klubas didelių pergalių jau nebepasieks. Tačiau kasmet „pentinai“ visus juos užtildo ir įrodo, kad gali kautis dėl pagrindinio čempionato trofėjaus. Taigi, kaip yra šiemet? Kodėl niekas vis dar nekalba apie Greggo Popovichiaus kariauną? Pateikiame „Bleacher Report“ straipsnį.
Kawhi Leonardas, Pau Gasolis ir LaMarcusas Aldridge'as
Kawhi Leonardas, Pau Gasolis ir LaMarcusas Aldridge'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip pavyzdį galime naudoti praėjusios nakties rungtynes, kuriose „Spurs“ 102:100 nugalėjo „Rockets“. Kai buvo likusios mažiau nei penkios minutės, San Antonijaus ekipa atsiliko 13 taškų, tačiau tuomet „Spurs“ įveikė atkarpą 19:4 ir laimėjo šį mačą.

San Antonijaus ekipai pavyko šį sugrįžimą sukurti be fenomenalaus Kawhi Leonardo žaidimo, kuris rungtynes baigė su 21 tašku ir padarė net 7 klaidas. LaMarcusas Aldridge'as taip pat nespindėjo. Puolėjas pelnė 17 taškų ir pataikė vos 6 metimus iš 15.

Didvyriu tapo Danny Greenas, kuris pataikė net 4 tritaškius, o patį svarbiausią rungtynių pabaigoje „smeigė“ Patty Millsas.

VIDEO: Patty Milsso lemiamas tritaškis

Pergalės „Spurs“ nebūtų iškovoję ir be puikaus Manu Ginobilio žaidimo. 39-erių veteranas rungtynes baigė su 9 taškais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 2 perimtais kamuoliais, tačiau jo žaidimas buvo labai svarbus.

Taigi, „Spurs“ komanda šiose rungtynėse buvo įkritusi į rimtą duobę, tačiau sugebėjo iš jos išsigelbėti. Reikia nepamiršti, kad ši jų pergalė buvo 23 sezone iš 28 žaistų rungtynių. San Antonijaus ekipa yra viena iš NBA favoričių ir to negali paneigti niekas.

Komanda, kuri antrą sezoną iš eilės greičiausiai laimės 67 arba daugiau rungtynių, turi sulaukti daugiau dėmesio. Ar „Spurs“ gynyba „du prieš du“ yra prasta? Be abejonės. Tačiau šios komandos gynybos reitingas vis tiek yra ketvirtas visoje NBA.

Ar „Spurs“ per daug meta iš vidutinio nuotolio? Žinoma. Tačiau jų tritaškių efektyvumas yra geriausias visoje lygoje. Ar Greggo Popovichiaus auklėtiniai geriau rungtyniauja išvykose nei namuose? Taip, tačiau kitose arenose jų žaidimas dažniausiai būna tiesiog nesustabdomas.

Ar Pau Gasolis jiems netinka? Ar Tony Parkeris yra tinkamas įžaidėjas šiai komandai? Ar „Spurs“ pagaliau sensta? Ar jiems trūksta dar vieno krepšininko iki rimtos akistatos su „Warriors“?

Abejonių gali būti įvairiomis temomis, tačiau nėra pagrindo manyti, kad „Spurs“ nėra kandidatai į NBA čempionų titulą.

„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

San Antonijaus komanda gal ir turi savų trūkumų, tačiau ji vis dar patenka į pirmąjį NBA šešetuką puolime bei į ketvertuką gynyboje.

„Spurs“ pergalių ir pralaimėjimų santykiu nusileidžia tik „Warriors“.

NBA kasdien girdėsite apie Jamesą Hardeną ir jo galimybes laimėti MVP apdovanojimą. Taip pat galėsite perskaityti apie Russello Westbrooko trigubus dublius. Per atkrintamąsias visos akys kryps į „Cavaliers“ ir „Warriors“.

„Spurs“? Niekas apie juos vėl nekalbės, tačiau San Antonijaus komanda patyliukais gerins savo žaidimą ir ruošis svarbiausioms metų kovoms. Atkrintamosiose varžybose G.Popovichiaus auklėtiniai ir vėl bus vieni pagrindinių kandidatų laimėti NBA čempionų žiedus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento