Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 19

Apie depresiją prabilęs NBA žaidėjas: „Supratau, kad pinigai nieko nereiškia“

Buvęs „Oklahoma City Thunder“ žaidėjas Alexas Abrinesas papasakojo apie psichologines problemas, kurios privertė ispaną palikti NBA ir persikelti į „Barcelona“ ekipą.
Russellas Westbrookas ir Alexas Abrinesas
Russellas Westbrookas ir Alexas Abrinesas / „Scanpix“/AP nuotr.

26-erių krepšininkas didžiąją praėjusio sezono dalį nekeliavo su „Thunder“, nes užklupusi depresija neleido ispanui žaisti.

A.Abrinesas atskleidė, kad sunkiausiu metu jam itin padėjo komandos draugas Russellas Westbrookas.

„Jis labai malonus vyrukas. Jis man daug padėjo, ypač pirmais metais. Visose kelionėse kažką nuveikdavome kartu – eidavome į filmus ar vakarienes. Kai mane užklupo psichologinės bėdos ir negalėjau keliauti su komanda, jis vis pasiteiraudavo, kaip man sekasi. Kvietė susitikti, pavakarieniauti. Jam rūpėjo ne tik žaidėjas, bet ir žmogus. Jis man ramiai paaiškino, ką turėčiau daryti, ir sakė, kad palaikys mane, jei nuspręsiu išvykti“, – prisiminė ispanas.

A.Abrinesas teigė, kad jam buvo sunku susitvarkyti su užklupusiais lūkesčiais: „Atletai yra normalūs žmonės su daug didesniu spaudimu nei įprasta. Vaistai padeda, bet galiausiai turi ieškoti profesionalų pagalbos, kalbėtis su draugais ir šeima ir judėti pirmyn. Tai kitoks skausmas. Fizinį skausmą tu matai ir jauti. Emocinis skausmas yra nematomas ir negali būti išgydytas kaip kelis. Jeigu tu to nepatyrei, negali to suprasti. Pinigai nėra aukščiau visko. Kol tai nenutinka, nesupranti, kad tau nerūpi pinigai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito