Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 09

Apie „Nets“ mainus atsivėręs K.Irvingas: „Turėjome būti superkomanda“

Praėjusio mėnesio pradžioje „Brooklyn Nets“ nupūtė nuo kelio „San Antonio Spurs“ ekipą 139:103, o Kyrie Irvingas ir Kevinas Durantas drauge sumetė 52 taškus.
Kyrie Irvingas su „Mavericks“ apranga
Kyrie Irvingas su „Mavericks“ apranga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nets“ atrodė nesustabdoma jėga NBA lygoje – iš 17-os paskutinių rungtynių buvo laimėjusi 16 ir absoliučioje įskaitoje kvėpavo į nugarą „Boston Celtics“, turėdama tik viena nesėkme daugiau.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas

Tačiau K.Durantas netrukus patyrė traumą, į Brukliną grįžo pralaimėjimai, o per kelias pastarąsias dienas „Nets“ ekipoje nebeliko nei K.Irvingo, nei K.Duranto.

K.Irvingas buvo išsiųstas į „Dallas Mavericks“ pas Luka Dončičių, o šiąnakt Brukline nebeliko ir K.Duranto, suvienijusio jėgas su Chrisu Paulu ir Devinu Bookeriu po Arizonos saule „Phoenix Suns“ ekipoje.

Visą NBA sudrebinusi žinia apie K.Duranto mainus JAV nutiko vėlyvą vakarą, kaip tik tuo metu, kai K.Irvingas sėdo prie mikrofonų atsakinėti į žurnalistų klausimus po pirmųjų rungtynių su „Mavericks“ apranga.

„Aš tiesiog meldžiuosi, kad jis būtų laimingas ir jaustųsi gerai“, – ilgą atsakymą apie buvusio komandos draugo karjeros pokyčius pradėjo K.Irvingas.

„Šiais metais daug kalbėjomės apie ateitį, kokia ji bus, buvo daug neaiškumo, tačiau mums tiesiog labiausiai rūpėjo, kad atsidurtume ten, kur galėtume atsiskleisti“, – tęsė „Mavericks“ naujokas.

VIDEO: Kyrie Irving Reacts to Kevin Durant Trade to the Suns

„Ar būtume kartu, ar atskirai, aš niekada nejaučiau, kad jis ant manęs pyktų dėl sprendimų, kuruos aš priėmiau. Kaip ir aš ant jo nepykau.

Mes tiesiog stengiamės suprasti vienas kitą ir augti kaip žmonės, augti kaip broliai“, – pridūrė K.Irvingas.

Jis ir K.Durantas dabar žais vienas prieš kitą NBA Vakarų konferencijoje. K.Irvingui – tai pirmoji karjeros stotelė šioje pusėje. Prieš tai jis visą laiką praleido Rytuose – „Cleveland Cavaliers“, „Boston Celtics“ ir „Nets“ klubuose.

K.Durantas, priešingai, sugrįžta į Vakarus, kur žaidė didžiąją karjeros dalį. 34-erių amerikietis pradėjo nuo „Oklahoma City Thunder“, vėliau persikėlė į „Golden State Warriors“, dukart tapdamas NBA čempionu.

„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Durantas

„Viskas labai greitai keičiasi. Tai – verslas. KD po truputį sensta ir aš po truputį senstu. Man patinka, kad dabar galėsime konkuruoti toje pačioje konferencijoje. Laukiu mūsų akistatų“, – teigė 30-metis Kyrie.

„Turbūt galėsiu dažniau su juo pasimatyti. Džiaugiuosi, kad jis persikėlė į Vakarus“, – pridūrė K.Irvingas.

Jau pirmajame savo mače, kuriame „Mavericks“ vertėsi be lyderio L.Dončičiaus, būtent K.Irvingas ėmėsi iniciatyvos – pelnė daugiausiai taškų (24) ir padėjo 110:104 nugalėti „Los Angeles Clippers“.

K.Irvingu teigimu, jo ir K.Duranto mainai nebuvo spontaniški, neapgalvoti ėjimai.

Pasak pranešimų JAV žiniasklaidoje, K.Irvingas reikalavo būti iškeistas, o K.Durantas dėl jo jautėsi „nusiminęs“.

„Galvojome apie ateitį jau po pirmųjų metų“, – tikino K.Irvingas, nors jo, K.Duranto, o vėliau ir Jameso Hardeno trejetas Brukline turėjo tapti neišsprendžiama mįsle visiems varžovams NBA lygoje.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Kyrie Irvingas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Kyrie Irvingas

„Nebuvau tikras, ar noriu likti Brukline ilgam, – tęsė 2019-aisiais čia atvykęs K.Irvingas. – Dėl to, kas vyko už akių. Aš tiesiog stengiausi elgtis geriausiai, nuleisti galvą ir dirbti taip sunkiai, kaip tik galiu.“

„Deja, nutiko neplanuotų aplinkybių, kurių negalėjau kontroliuoti. Tokių, kaip privalomi skiepai, praleistos rungtynės, mano suspendavimas ar kiti nedideli dalykai, kurie trukdė mūsų bendrai kelionei.

Turėdami dar ir Jamesą (Hardeną), turėjome būti superkomanda. Tačiau kartu sužaidėme labai mažai rungtynių, išgyvenome daug traumų ir kitų dalykų. Būčiau norėjęs pamatyti, kaip ši komanda būtų atrodžiusi ateityje“, – dėstė K.Irvingas.

K.Irvingo, K.Duranto ir J.Hardeno trejetas drauge sužaidė vos 16 rungtynių. Laimėjo 13.

„Dabar turime judėti į priekį. Džiaugiuosi bendra patirtimi, tuo ką patyriau ir ko galėjau pasimokyti per laiką Brukline“, – pridūrė Kyrie.

„Dabar džiaugiuosi būdamas čia, Dalase. Smagu debiutuoti pergale. Paskutinės 96 valandos buvo labai ilgos, su mažai miego. Pirmą sykį buvau iškeistas vidury sezono, tad man tai – nauja.

VIDEO: Kyrie Irving Talks Mavs Debut, Postgame Iterview ?

Svarbiausia, kad žaidėme kaip komanda ir niekas nesistengė tiesiog duoti kamuolį man. Norime žaisti natūralų krepšinį. Aš galiu rungtyniauti ir be kamuolio, galiu įkirsti“, – teigė K.Irvingas, taip tarsi bandydamas išsklaidyti abejone, ar jam ir L.Dončičiui pavyks pasidalinti vienu žaidimo įrankiu.

„Neabejoju, kai numeris 77 pasveiks, bus dar smagiau čia rungtyniauti“, – entuziastingai pridūrė K.Irvingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas