Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01

Ar istorija pasikartos? Prieš dvejus metus Jonas Valančiūnas nuvylė „Raptors“

Jonas Valančiūnas gerai žino, ką reiškia pralaimėti septintąsias atkrintamųjų varžybų serijos rungtynes. 2014 metais jis su „Raptors“ pirmavo 3:2, tačiau leido „Brooklyn Nets“ triumfuoti po septintųjų rungtynių. Lemiamose rungtynėse lietuvis buvo vienas blogiausių komandos krepšininkų.
Jonas Valančiūnas 2014 metais, septintųjų rungtynių metu
Jonas Valančiūnas 2014 metais, septintųjų rungtynių metu / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA atkrintamosios I „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“ I 3:00 I Serija 3:3

Bruklino ekipa 4:3 palaužė tuomet septintosiose rungtynėse subyrėjusius „Raptors“ krepšininkus.

Po penkerių metų pertraukos 2014 metais Toronto klubas pasiekė atkrintamąsias tik tam, kad gautų skaudų smūgį nuo „Nets“.

2011 metais darbą Toronte pradėjęs Dwane'as Casey ir 2008 metais komandos valdymą perėmęs Masai Ujiri ilgai laukė šio momento.

M.Ujiri neišlaikė įtampos ir prieš pirmąsias serijos rungtynes sirgalių renginyje sušuko „Fuck Brooklyn“ ir dar labiau įkaitino atmosferą.

Tuomet dar nepatyrusi DeMaro DeRozano, Kyle'o Lowry ir Amiro Johnsono trijulė paleido turėtą persvarą prieš patyrusius vilkus Paulą Pierce'ą ir Keviną Garnettą.

Rungtynės baigėsi 104:103 ir jose tikrai nežibėjo serijoje su „Pacers“ kol kas spindintis Jonas Valančiūnas.

VIDEO: Paul Pierce blocks Kyle Lowry: Nets at Raptors, Game 7

Paskutinės sezono rungtynės lietuviui buvo vienos blogiausių. J.Valančiūnas per 27 minutes pelnė vos 3 taškus (1/5 dvitašk., 1/1 baud.), atkovojo 5 kamuolius, blokavo 1 metimą ir kartą prasižengė.

Be to, uteniškio plius-minus rodiklis buvo prasčiausias komandoje ir didžiąją dalį ketvirto kėlinio jis praleido ant suolo.

Jis buvo blogiausias aukštaūgis rungtynėse, o turėjo būti esminis koziris.

„Raptors Republic“ lietuvį buvo titulavę prasčiausiu mačo žaidėju: „Jo gynyba prieš A.Blatche'ą ir K.Garnettą buvo praktiškai neegzistuojanti, o aikštės matymas – nulinis. Jis buvo blogiausias aukštaūgis rungtynėse, o turėjo būti esminis koziris. Suprantu, kad jam nėra skirti deriniai, tačiau reikia rasti būdų padėti komandai kitaip.“

„Raptors“ tuomet palaidojo lemiamas P.Pierce'o blokas K.Lowry. Jam buvo patikėtas kamuolys, likus žaisti 6,6 sekundės. Jis įveikė trijų varžovų gynybą ir metė į krepšį, tačiau P.Pierce'o blokas palaidojo kanadiečių sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas