Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 06

Ar Michaelas Jordanas gali prisivilioti Stepheną Curry į Šarlotę?

„Golden State Warriors“ lyderis Stephenas Curry jau sulaukia palyginimų su Michaelu Jordanu, tačiau „San Francisco Examiner“ apžvalgininkas Jay Mariotti kelia klausimą, ar legendinis krepšininkas gali pasikviesti vieną geriausiųjų į savo komandą?
Michaelas Jordanas ir Stephenas Curry
Michaelas Jordanas ir Stephenas Curry / 15min.lt montažas

Trečiadienį „Warriors“ klubas nugalėjo „Charlotte Hornets“ ekipą ir iškovojo 20-ąją pergalę iš eilės, o VIP ložėje sėdėjęs Michaelas Jordanas tikriausiai nejučia galvojo, kaip jo „Chicago Bulls“ atrodytų prieš šio sezono NBA lyderius.

Šarlotės ekipos savininkas žiūrėjo, kaip nuo balandžio nepralaimintys kariai traiško jo klubą 116:99. Stephenas Curry šventę sugadino ne tik M.Jordanui, bet ir savo tėčiui, kuris prieš rungtynes buvo pagerbtas kaip „Hornets“ žaidėjas.

„Nesugadink mano nakties“, – sūnui sakė Dellas Curry.

„Negaliu nieko pažadėti“, – lakoniškai atsakė Stephenas.

Trečiajame kėlinyje jis pelnė 24 taškus ir jau penktą kartą per kėlinį pelnė 20 taškų ir daugiau – paskutinį kartą tai pavyko padaryti M.Jordanui.

M.Jordano „Bulls“ 1995-96 sezone laimėjo 72 rungtynes ir pelnė šeštus čempionų žiedus. „Warriors“ iki šių pasiekimų dar labai toli. Tačiau labiausiai stebina, kaip S.Curry atlaiko spaudimą.

„Mes nejaučiame spaudimo. Galvojame tik apie kitas rungtynes, o ne apie pergalių seriją. Ir taip kiekvieną naktį“, – kalbėjo S.Curry.

Idėja būti laisvuoju agentu manęs nežavi, nes aš čia laimingas.

Tai visgi kyla klausimas: kas laimėtų – „Bulls“ ar „Warriors“? M.Jordanas spėtų, kad laimėtų Čikaga. Ir aš, rašęs apie abi šias komandas, taip pat manyčiau, kad „Bulls“ laimėtų.

Steve'as Kerras, kuris žaidė Čikagoje, o dabar treniruoja „Warriors“, atsisako atsakyti į šį klausimą. Gal todėl, kad M.Jordano ir S.Pippeno tandemas buvo per stiprus, o „Warriors“ dar tik taikosi į antrus čempionų žiedus.

Tikriausiai atsakymo niekada ir nesulauksime. Gal todėl, kad žaidimas yra pasikeitęs. Dabar yra laikai tokių snaiperių kaip S.Curry, o M.Jordano, S.Pippeno ar D.Rodmano agresyvumas būtų stabdomas teisėjų.

Galima tik pasakyti, kad „Bulls“ buvo geriausia savo eros komanda, o „Warriors“ gali tapti geriausia šioje eroje. Lyginti krepšinio eras smagu su alaus bokalu rankose po vidurnakčio, bet kaip ir visos diskusijos po vidurnakčio, jos niekur neveda.

„Jeigu būčiau savo karjeros aukštumoje, ar nugalėčiau LeBroną Jamesą? Be klausimų. Jis atsakytų tą patį. Aš geriau rinkčiausi žaisti prieš S.Curry, nes esu už jį didesnis. LeBronas man šiek tiek per didelis“, – kalbėjo M.Jordanas.

Aš geriau rinkčiausi žaisti prieš S.Curry, nes esu už jį didesnis. LeBronas man šiek tiek per didelis.

Kalbama, kad M.Jordanas gali pamaloninti „Warriors“ lyderį ne tik komplimentais, bet ir pasiūlymu. Manoma, kad legendinis krepšininkas 2017 metais bandys prisivilioti krepšininką į Šarlotę.

Šiuo metu S.Curry yra vos penktas komandoje pagal atlyginimą, tačiau paklaustas apie galimas permainas visada atsitverdavo siena: „Idėja būti laisvuoju agentu manęs nežavi, nes aš čia laimingas. Tai mano namai.“

M.Jordanas galėtų jam pasiūlyti namus Šarlotėje, kur S.Curry ir užaugo. Čia jis būtų arčiau savo mėgstamiausios NFL komandos „Panthers“. Jis yra pašėlęs amerikietiško futbolo gerbėjas.

Tiesa, M.Jordanas gali pasiūlyti jauną komandą, kuri garbintų savo lyderį, tačiau sunku patikėti, kad S.Curry taip lengvai paliktų Draymondą Greeną ir Klay Thompsoną.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas