Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 12

Argentiniečių strategas žvalgosi į Europą: „Željko per dieną uždirba daugiau nei aš per mėnesį“

Sensacingai Argentinos vyrų krepšinio rinktinė iki pasaulio čempionato finalo atvedęs Sergio Hernandezas turi sukaupęs pilną lentyną trofėjų, iškovotų vietiniame fronte. Visgi bendraudamas su „Infobae“ strategas prabilo ir apie norą save išbandyti Europoje, o prasitarė apie tai, ko treneriui labiausiai trūksta – pinigų.
Sergio Hernandezas
Sergio Hernandezas / „Scanpix“ nuotr.

56-erių Sergio Hernandezo trenerio karjera, per kurią strategas šešis sykius laimėjo Argentinos pirmenybes, keturis kartus buvo išrinktas geriausiu lygos treneriu, taip pat iškovota olimpinė bronza ir pasaulio čempionato sidabras, nuolatos sukosi tik apie gimtąją Argentiną.

Nors argentinietis pripažįsta, kad pagrindiniu tikslu ir toliau išlieka į 2021 metus nukeltos olimpinės žaidynės, bėgant metams treneriui iškyla vis didesnė pagunda išbandyti save Senajame žemyne, o tokiu būdu užsidirbti ir daugiau pinigų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola ir Sergio Hernandezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola ir Sergio Hernandezas

„Nenustumsiu Tokijo olimpinių žaidynių į šoną vien dėl to, kad pasirašyčiau kontraktą su klubu, – kalbėjo nuo 2016 metų tik Argentinos rinktinėje dirbantis Hernandezas. – Tačiau tuo pat metu svarstau apie iššūkį treniruoti užsienio klubą. Man 56-eri. Kiek dar produktyvių metų aš turėsiu? Dešimt?

Vienintelis dalykas, kurio nepakankamai užsidirbau per karjerą – pinigai. Jei manęs paklaustumėte, ar galėčiau įsigyti apartamentus Buenos Airės centre, pasakyčiau ne. Gyvenu 70 kvadratinių metrų būste. Nesiskundžiu, nes bus žmonių, kurie skaitys tai ir galvos... Nesvarbu.

Tačiau Željko Obradovičius per dieną uždirba tiek, kiek aš neuždirbu per mėnesį. Buvau ir Sergio Scariolo namuose... Varžiausi su jais kaip lygus su lygiu. Buvau trijuose pasaulio čempionatuose, trejose olimpinėse žaidynėse, iš viso laimėjau 21 titulą ir esu vienas sėkmingiausių trenerių savo šalies istorijoje.

Nesu pametęs galvos dėl minties išvykti į Europą. Argentina yra mano namai, tačiau laikas tiksi ir galbūt tai paskutinis mano šansas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas