Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 13

Artūro Karnišovo era „Bulls“ prasideda: pirmasis atleidimas ir citatos

Artūras Karnišovas pradeda darbus „Chicago Bulls“ klube. Pirmadienį oficialiai pristatytas Čikagos komandos vadovu 48 metų lietuvis prakalbo apie kertinius žingsnius, kurių imsis, kad prikeltų legendinį NBA klubą.
Čikagos klubas pristatė Artūrą Karnišovą.
Čikagos klubas pristatė Artūrą Karnišovą. / Chicago Bulls nuotr.

Čikagos klubas šešis kartus laimėjo NBA pirmenybes nuo 1991 iki 1998 metų, bet po Michaelo Jordano aukso metų pastaruosius du dešimtmečius blaškėsi Rytų konferencijos viduryje arba apačioje.

Ten ji yra ir dabar, kai dėl pandemijos NBA sezonas sustojo, o tuo metu A.Karnišovas priėmė „Bulls“ kvietimą ir persikėlė iš „Denver Nuggets“ į dar aukštesnes pareigas – dabar lietuvis bus atsakingas už „Bulls“ krepšinio operacijas.

„Vienas pirmųjų mano tikslų bus įtvirtinti žaidėjų tobulėjimą, – sakė A.Karnišovas pirmadienį. – Mes esame antra pagal jauną amžių komanda lygoje su stipriu jaunu branduoliu. „Bulls“ rinkosi naujokų biržoje gerai. Žaidėjai nori žaisti, bet dienos pabaigoje jie nori laimėti. Mano darbas bus išpildyti tai.“

A.Karnišovas atskleidė ir koks žaidimas jam labiausiai patinka.

„Man patinka aukštas ritmas, kamuolio judėjimas. Mėgstu universalius žaidėjus, vaikinus su aukštu krepšinio IQ. Tam reikia laiko, – kalbėjo A.Karnišovas. – Man patinka, kaip skaitomas žaidimas ir reaguojama atakose, mums reikia įtvirtinti kultūrą savo kaip komandos ir savo viltis laimėti.“

Pastaruosius 7 metus Denverio klube dirbęs A.Karnišovas savo mintis dėstė telekonferencijoje. Jam dar reikės surasti generalinį direktorių (tokias pareigas jis pats pastaruoju metu ėjo Denveryje), o vėliau peržiūrėti kitų departamentų vadovus. Bet jis jau ėmėsi darbų.

„Mano profesinė filosofija yra pažinti žaidėjus, nuosekli komunikacija, žaidėjų balansas, sandorių kūrybiškumas, – sakė Čikagos klubo viceprezidentu žaidėjų operacijoms, kitaip tariant komandos vadovu tapęs lietuvis. – Tai komandinis sportas, taigi, kaip lyderis turiu suvokti asmenybių vaidmenis, atsakomybes.

Turėsiu tam laiko. Aš išnagrinėsiu dabartinę struktūrą ir tai, kur turime aklas vietas. Jau pasamdžiau du vaikinus – J.J.Polką (kaip generalinio vadybininko asistentą) ir Patą Connelly (žaidėjų personalui), jie prisidės prie organizacijos. Taigi, procesą jau pradėjome."

Jis džiaugėsi atvykęs į sporto miestą.

„Čikaga puikus sporto miestas su ilga ir didinga istorija. Sugrąžinti entuziazmą ir džiugesį ir yra svarbiausi iššūkiai, kurių aš imsiuosi. Sirgaliai nusipelnė komandos, kuria galėtų didžiuotis“, – sakė jis.

Galiausiai A.Karnišovas įvardino ir galutinį tikslą: „Mūsų galutinis tikslas būtų sugrąžinti čempionų titulą Čikagai.“

A.Karnišovas „Bulls“ vadovo pareigose keičia Garą Formaną ir Johną Paxsoną, kurie pastaruosius du dešimtmečius priiminėjo sprendimus komplektuojant Čikagos komandą, renkantis trenerius ir žaidėjus.

22 metus Čikagos klube dirbęs G.Formanas buvo atleistas, apie tai pirmadienį patvirtina oficialiai.

„Mūsų filosofijos skirtingos, – A.Karnišovas sakė apie G.Formaną. – Garas darė, ką galėjo geriausia „Bulls“ organizacijai. Šie sprendimai niekada nebūna lengvi, bet aš buvau pasamdytas, kad įvyktų permainų.“

J.Paxsonas, buvęs „Bulls“ žaidėjas, paskui tapęs vadovu ir iš viso dirbęs Čikagos klube net 35 metus, dabar paslinktas į šalį.

„Bulls“ paskelbė, kad J.Paxsono naujas vaidmuo bus vyresnysis patarėjas krepšinio operacijoms.

„Aš žinau, Artūras stengsis taip pat, kaip aš. Jis suteiks komandai talento, patirties ir bendrumo, tai leis jam būti sėkmingu naujame vaidmenyje. Aš tikrai tikiu, kad tai puiki galimybė „Bulls“ organizacijai ir prieš akis laukia šviesios dienos“, – kalbėjo buvęs Čikagos ekipos vadovas.

„Scanpix“ nuotr./Garas Formanas ir Johnas Paxsonas (kairėje) užleidžia Čikagos komandos vairą A.Karnišovui.
„Scanpix“ nuotr./Garas Formanas ir Johnas Paxsonas (kairėje) užleidžia Čikagos komandos vairą A.Karnišovui.

Kol kas nevisiškai aišku, kokia bus dabartinio Čikagos komandos trenerio Jimo Boyleno ateitis. Jo vadovaujami krepšininkai su 22 pergalėmis ir 43 pralaimėjimais rikiavosi vienuoliktoje pozicijoje Rytuose, kai NBA sustingo dėl koronaviruso.

Pirmadienį pareiškimu J.Boylenas sveikino A.Karnišovą.

„Aš noriu pasveikinti Artūrą „Chicago Bulls“ komandoje. Jis turi sveiką patirtį žaidėjo ir vadovo, stiprią reputaciją krepšinio bendruomenėje. Aš pagyriau Jerry ir Michaelą (Čikagos klubo savininkus), kad atvedė Artūrą į klubą“, – sakė J.Boylenas, padėkojęs ir dviem buvusiems Čikagos komandos vadovams už tai, kad jie pasirinko jį trenerio pareigoms.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jimas Boylenas ir „Chicago Bulls“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jimas Boylenas ir „Chicago Bulls“

A.Karnišovą pasamdė „Bulls“ savininkas Michaelas Reinsdorfas.

„Jei pasirinktume neteisingą asmenybę, prireiktų daug metų atsigauti, tad reikėjo pasirinkti teisingai. Man patinka idėja atvesti kažką iš šalies, kad vadovautų organizacijai. Tai puikiai veikia versle.

Mes norėjome kažko, kas atsineštų savo idėjas ir koncepcijas, turėtų stiprų stiprų valdymą. Lyderis, kuris būtų orientuotas į procesą bandyti pastatyti laiminčią komandą, – kalbėjo M.Reinsdorfas. – Mes atlikome intensyvias paieškas. Aš kalbėjausi su kitų klubų savininkais, generaliniais direktoriais, buvusiais generaliniais direktoriais, kalbėjau su sporto agentais, žmonėmis žiniasklaidoje, lygos žmonėmis.

Per visus pokalbius, kuriuos turėjau, vienas vardas vis aidėjo: Artūras."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas