Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 09

Arvydas Sabonis nerimauja dėl Domanto Sabonio likimo

Kol Domantas Sabonis keliauja per NBA klubų peržiūras, jo tėvas Arvydas su nerimu laukia birželio 23-iosios. Tą vakarą NBA naujokų biržoje Domantas sužinos, kurioje komandoje pradės savo karjerą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. „Jis labai susirūpinęs“, – po peržiūros Bostone tvirtino D.Sabonis.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

20 metų 211 cm ūgio puolėjui tai buvo trečioji peržiūra. Anksčiau jis dalyvavo „Phoenix Suns“ ir „Toronto Raptors“ pratybose, o peržiūrų maratoną ketina baigti „Utah Jazz“ bazėje.

„Tėtis tiesiog nori, kad patekčiau į geriausią komandą, kurioje rūpėčiau treneriui ir kuri būtų suinteresuota mano tobulėjimu“, – pridūrė D.Sabonis.

Su tėčiu jis pasišneka po kiekvienų rungtynių. Arvydas praėjusį sezoną matė visas Domanto rungtynes „Gonzaga Bulldogs“ gretose. Pernai Lietuvos rinktinėje Arvydas stebėjo ir kiekvieną treniruotę.

„Jis man pataria, kur galėčiau patobulėti“, – teigė Domantas.

Beje, malonus sutapimas – pasirodo, Arvydas yra didžiulis „Celtics“ gerbėjas.

„Jis didžiulis „Celtics“ gerbėjas. Jo mėgstamiausias žaidėjas buvo Larry Birdas. Mėgstamiausia spalva – žalia, todėl jis dar labiau myli Bostono komandą. Jam čia patinka viskas – tradicijos, pergalės. Viskas...“.

VIDEO: D.Sabonio interviu po „Raptors“ peržiūros

„Celtics“ pirmajame NBA naujokų biržos rate turės teises į 3-iąjį, 16-ąjį ir 23-iąjį šaukimus. Bostonas yra nusitaikęs ir į Domantą, bet remiantis naujausiomis prognozėmis, lietuvio gali nebesulaukti – jam prognozuojamas šaukimas pirmajame keturioliktuke.

Žurnalistai tiek Finikse, tiek Toronte daug klausinėjo apie Domanto tėvą. Beje, paklaustas, ką laiko savo namais, krepšininkas tik nusišypsojo.

„Visur. Tai šiek tiek painu, – pasakojo Domantas, mokantis tris kalbas – lietuvių, anglų ir ispanų. – Gimiau Portlande, augau Ispanijoje, o Kalėdas ir vasaras leisdavau Lietuvoje.“

Panašiai painiai vertinamos ir Domanto galimybės naujokų biržoje.

„Neįsivaizduoju, – paklaustas, į kokią komandą tikisi patekti, sakė D.Sabonis. – Kasdien sulaukiu vis kitokios nuomonės. Todėl tiesiog dirbu ir stengiuosi tobulėti.“

Bostonas yra viena labiausiai Domantu susidomėjusių komandų. Beje, šiame klube tarptautiniu skautu dirba Benas Matkevičius – Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys.

„Celtics“ ekipai praverstų D.Sabonio energija po krepšiu, tačiau Bostonui iš po nosies aukštaūgį gali nugriebti kiti NBA klubai. Prieš NBA naujokų biržą Domantas – gana paklausus.

„Twitter“ nuotr./Domantas Sabonis
„Twitter“ nuotr./Domantas Sabonis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas