Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 24

Ašaras dėl K.Thompsono liejęs S.Curry: „Vis tiek galime kautis dėl titulo“

„Golden State Warriors“ lyderį Stepheną Curry sukrėtė naujienos apie dar vieną sunkią komandos draugo ir bičiulio Klay Thompsono traumą, bet jis vis tiek tiki Oklando ekipos šansais kovoje dėl titulo.
Klay Thompsonas ir Stephenas Curry
Klay Thompsonas ir Stephenas Curry / „Scanpix“ nuotr.

Triskart NBA čempionas bei dukart naudingiausias sezonas žaidėjas Stephenas Curry teigė, jog apsiverkė sužinojęs naujienas apie Klay Thompsono Achilo sausgyslės traumą.

„Liūdna už bičiulį, kuris dar prieš pasirengimo sezonui stovyklą 2-3 savaites sunkiai dirbo, tačiau viskas baigėsi šitaip, – sakė S.Curry. – Tokioje situacijoje reikia didelio psichologinio tvirtumo. Lengviau pasakyti, negu padaryti, nes reabilitacija labai ilga. Tačiau Klay karjeroje yra dar daug laiko. Mes būsime šalia.“

Vienu geriausių visų laikų snaiperių laikomas 30-metis Klay Thompsonas pastarąjį sužeidimą patyrė lapkričio 18-ąją dieną per treniruotę Los Andžele. Spėjama, kad krepšininkas atsistatyti turėtų iki 2021-2022 metų sezono starto.

Naujiena apie komandos draugo traumą S.Curry pasiekė video skambučio su „Warriors“ generaliniu direktoriumi Bobu Myersu bei treneriu Steve'u Kerru metu.

„Klay yra geriausias atakuojantis gynėjas lygoje, – teigė S.Curry. – Sulaukti tokio skambučio, lyg smūgis į paširdžius. Daugybė ašarų. Nežinai, ką sakyti, nes tai bus antroji sunki reabilitacija iš eilės. Bet dienos pabaigoje mes jį palaikome. Tikimės, jog jis bus šalia komandos viso sezono metu.“

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ reakcija į kritiką ir geriausia nepakviesta Lietuvos rinktinė

„Jis gali sugrįžti ir pasiekti buvusią sportinę formą. Tai vyrukas, kuris žaidimą myli labai stipriai. Jis darys bet ką, kad tik sugrįžtų į aikštelę ir vėl būtų savimi. Mes to tikimės, toks yra mūsų požiūris. Pustrečių metų besitęsianti reabilitacija sunki būtų bet kam, bet mes tikimės geriausio“, – teigė „Warriors“ lyderis.

S.Curry ir K.Thompsonas komandos draugais buvo nuo 2011-ųjų, pasiekė penkis NBA finalus bei iškovojo tris titulus.

Įžaidėjas vylėsi vėl petys į petį su K.Thompsonu kovoti aikštelėje, kuris nerungtyniavo dar nuo 2019-ų metų finalo prieš „Toronto Raptors“, kai patyrė kelio raiščių traumą.

Snaiperio netektį „Warriors“ tikisi kompensuoti įsigijęs Kelly Oubre, pernai „Phoenix Suns“ ekipoje rinkusį po 18,7 taško. Komandą papildė ir gynėjai Bradas Wanamakeris ir Kentas Bazemore'as.

Steve'as Kerras ekipos gretas praėjusią savaitę išplėtė antruoju šaukimu NBA naujokų biržoje pasirinktas centras Jamesas Wisemanas bei įžaidėjas Nico Mannionas.

Šie krepšininkai „Warriors“ komandoje ras Draymondą Greeną, Ericą Paschallį, Andrew Wigginsą.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

S.Curry tiki, jog „Warriors“ išliks grėsminga komanda kiekvienam kelyje sutiktam varžovui.

„Nėra abejonių, kad bus sunku. Sugrįžimo laukiame jau septynis mėnesius. Bus keista nematyti aikštelėje K.Thompsono, tačiau klubas tarpsezonio metu atliko puikų darbą. Sudėtis yra solidi, turėsime greitai mokytis bei reikės kiekvieno žaidėjo indėlio“, – aiškino S.Curry.

„Žinome, kad galime kautis su bet kuo lygoje, – pridėjo komandos žvaigždutė. – Tai neįtikėtina. Suprantame, koks puikus yra Klay Thompsonas. Nesupraskite manęs klaidingai. Mes vis girdime, kad mūsų laikas baigėsi, o šis sezonas bus apie nieką. Bet mes esame susitelkę. Malonu būti besivejančių pozicijoje. Žinome, kad „Los Angeles Lakers“ yra čempionė, o mes turime juos įveikti. Manau, kad esame pasiruošę šiam iššūkiui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas