Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

Ašaromis apsipylęs Luka Dončičius: „Tai buvo geriausias sezonas karjeroje“

Iki NBA naujokų biržos likus jau visai nebedaug laiko, vis garsiau diskutuojama apie potencialius pirmuosius šių metų šaukimus. Kaip pretendento būti pasirinktu vienu aukščiausių šaukimu minimas ir Luka Dončičius, kuris Europą palieka laimėjęs viską, kas įmanoma.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią vasarą iškovotas Europos krepšinio čempionato titulas su Slovėnijos rinktine, gegužės mėnesį laimėta Eurolyga su Madrido „Real“ ekipa, o antradienį iškovotas Ispanijos čempionų titulas. Visa tai jaunojo Luka Dončičaus pasiekimai mažiau nei per metus laiko, ir čia net neminint slovėno MVP apdovanojimų tiek finaluose, tiek reguliariame sezone.

Atrodo, pati logika tiesiog diktuoja, kad laikas kelti sparnus į NBA.

Paskutinėse savo rungtynėse Europoje Luka Dončičius pasižymėjo 8 pelnytais taškais ir 8 atkovotais kamuoliais bei po metų pertraukos padėjo Madrido „Real“ komandai sugrįžti į čempionų sostą Ispanijoje. Po laimėtos finalo serijos 3-1 prieš Vitorijos „Baskonia“ jaunasis vunderkindas atsisveikindamas nepamiršo padėkoti ir komandos draugams, be kurių visa tai padaryti būtų buvę neįmanoma.

VIDEO: Luka Dončičiaus triumfas

„Tai buvo geriausias sezonas mano karjeroje. Noriu padėkoti visiems žmonėms Madrido komandoje, kurie man padėjo. Savo treneriams, komandos draugams, medicinos personalui, visiems“, – ašarų nesulaikęs kalbėjo L.Dončičius.

Atsiėmęs apdovanojimus 19-metis slovėnas dar kurį laiką, laikydamas savo glėbyje rungtynių kamuolį, sėdėjo ant podiumo ir šluostėsi ašaras, suprasdamas, kad atėjo laikas kitam žingsniui jo karjeroje.

Dabar L.Dončičiaus laukia skrydis į Niujorką, kur jau naktį iš ketvirtadienio į penktadienį įvyks NBA naujokų biržos ceremonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas