Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 23

Atkrintamųjų starte – „Bucks“ pergalę po pratęsimo nulėmęs Kh.Middletono metimas

NBA atkrintamosios startavo tiesiog neįtikėtinu mūšiu Milvokyje. Aikštės šeimininkai „Bucks“ krepšininkai pratęsimo pareikalavusioje dramoje 109:107 (22:24, 31:26, 27:28, 19:21, 10:8) palaužė praėjusių metų NBA finalininkus „Miami Heat“. Pergalę jiems nukalė taiklus Khriso Middletono dvitaškis likus 0,5 sek.
Khrisas Middletonas
Khrisas Middletonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Milvokio klubas reguliariajame sezone Rytų konferencijoje užėmė trečią vietą, o Majamio ekipa – šeštąją.

Šių ekipų keliai NBA atkrintamosiose susikirto ir praėjusiame sezone. Tuomet Orlando „burbule“ įvykusiame NBA sezono tęsinyje „Heat“ Rytų konferencijos pusfinalyje 4:1 sudorojo „Bucks“ ir galiausiai nužygiavo iki pat didžiojo NBA finalo.

Nors „Bucks“ ir šiemet yra laikomi šios poros favoritais, Eriko Spoelstros kariauna atkrintamosiose tampa visai kitu žvėrimi, o tai pasimatė ir nuo pirmųjų mačo minučių „Fiserv Forum“ arenoje Milvokyje.

„Heat“ snaiperis Duncanas Robinsonas tik prasidėjus susitikimui įsūdė du tolimus metimus, po kelių akimirkų pridėjo ir trečiąjį bei padavė gerą toną solidžiam rungtynių startui (9:2).

Svečiai iš Majamio maždaug pusantro kėlinio išlaikė trapią persvarą, kuri svyruodavo nuo 2 iki 6 taškų, tačiau artėjant pertraukai Brookas Lopezas, Khrisas Middletonas ir Giannis Antetoukounmpo pirmą sykį išvedė šeimininkus į priekį. Po dviejų kėlinių jie pirmavo 53:50.

Sėkmingą atkarpą po pertraukos pratęsę Mike'o Budenholzerio auklėtiniai susikrovė rekordinę 8 taškų persvarą (62:54), bet svečius į rungtynes grąžino ne kas kitas, o D.Robinsonas, pataikęs dar du tritaškius.

Pirmaujanti komanda nuolatos keitėsi, o pirmųjų serijos rungtynių nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis ketvirtojo kėlinio minutėmis.

Susitikimo pabaigoje absoliučiai dominavo gynyba, o komandos taškus rinkosi beveik tik nuo baudų metimo linijos.

Po dviejų taiklių B.Lopezo baudų „Bucks“ atitrūko dviejų metimų persvara (97:93), tačiau labai neilgam – netrukus tritaškį įskraidino Trevoras Ariza, vieną taiklią baudą pridėjo Jimmy Butleris (97:97).

Lemiamu metu drebėjo G.Antetokounmpo ranka – graikas per paskutines 66 ketvirtojo kėlinio sekundes metė net 6 baudas, tačiau pataikė vos 2, o viena iš jų buvo neįskaityta todėl, nes krepšininkas per ilgai ruošėsi metimui.

Likus 9 sek. „Bucks“ pirmavo 99:97, bet paskutinė ataka priklausė „Heat“ – šaltakraujiškai sužaidęs J.Butleris išlaikė kamuolį beveik iki pat finalinės sirenos ir aštriu reidu palikęs už savęs Giannį išplėšė pratęsimą.

Per papildomą penkių minučių atkarpą abi komandos krepšinio aistruoliams ir toliau serviravo įspūdingą produktą. „Bucks“ buvo priekyje (107:104), tačiau jų oponentai likus 20 sek. iš visiškai chaotiškos atakos išspaudė maksimumą – kamuolys galiausiai nukeliavo pas laisvą Goraną Dragičių, kuris rezultatą išlygino (107:107).

Šeimininkai nusprendė neimti minutės pertraukėlės, o lemiamas metimas buvo patikėtas Khrisui Middletonui, kuris pataikė labai sunkų dvitaškį iš vidutinio nuotolio likus 0,5 sek.

„Heat“ pergalę dar bandė išplėšti J.Butleris, tačiau jo metimą blokavo J.Holiday ir serijoje iki keturių pergalių „Bucks“ išsiveržė į priekį 1:0.

Šeimininkų herojumi tapęs Kh.Middletonas iš viso pelnė 27 taškus ir tapo rezultatyviausiu ne tik komandos, bet ir visų rungtynių krepšininku.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Solidžius skaičius susirinko ir G.Antetokounmpo (26 tšk., 18 atk. kam.), tačiau graikui gyvenimą stipriai apsunkino varžovų gynybos specialistai. „Bucks“ superžvaigždė iš žaidimo pataikė 10 metimų iš 27 ir ypatingai strigo nuo baudų metimo linijos (6/13).

„Heat“ ekipoje arti trigubo dublio buvo J.Butleris (17 tšk., 10 atk. kam., 8 rez. perd.), taip ir nesuderinęs savojo taikiklio – pataikė viso labo 4 metimus iš 22 (18,2 proc.).

„Milwaukee Bucks“: Khrisas Middletonas 27 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Giannis Antetokounmpo 26 (10/27 met., 6/13 baud., 18 atk. kam., 5 rez. perd.), Jrue Holiday 20 (11 atk. kam.), Brookas Lopezas 18 (8 atk. kam.).

„Miami Heat“: Goranas Dragičius 25, Duncanas Robinsonas 24 (7/13 trit.), Jimmy Butleris 17 (4/22 met., 10 atk. kam., 8 rez. perd.).

Antrasis serijos mūšis Milvokyje įvyks gegužės 25-ąją (2:30 val. Lietuvos laiku). Tuomet serija kelsis į Majamį, kur bus žaidžiami kiti dud susitikimai.

VIDEO: Miami Heat vs Milwaukee Bucks Full GAME 1 Highlights | 2021 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas