Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 11 25

„Atsarginių“ vedėjas prieš lietuvišką dvikovą NBA: „Pacers“ – geresnė komanda“

Naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku laukia mūsiškius krepšinio sirgalius masinanti dvikova – Indianapolyje akis į akį susirems Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Tiesa, ilgalaikes sutartis su savo klubais pasirašę krepšininkai šią dvikovą pasitinka labai skirtingomis nuotaikomis.

Skirtingas buvo ir jų savaitgalis – „Indiana Pacers“ (9-6) namuose įveikė „Orlando Magic“ (6-9) komandą rezultatu 111:106. Tuo metu „Memphis Grizzlies“ (5-10) taip pat namuose, nors vienu metu pirmavo ir 15 taškų, išleido pergalę rungtynėse su „Los Angeles Lakers" (14-2) rezultatu 108:109.

Dėl pasirodymo ir rezultatų šiame sezone lažybų bendrovės „Betsafe“ krepšinio ekspertai mano, kad „Pacers“ turėtų pratęsti savo pergalių seriją – tokia tikimybė siekia 73 procentus. Laidos apie NBA „Atsarginiai“ vedėjas Jovaras Skanas mano, kad priežasčių tokiai dvikovos baigčiai yra išties nemažai.

„Akivaizdu, kad „Pacers“ yra geresnė komanda už „Grizzlies“. Kitaip sakant, viena ekipa įsivaizduoja, kad galėtų kovoti dėl vietos NBA ar Rytų konferencijos finale, kitai svarbiausia auginti savo talentus, kurių branduolys visai įdomus: pirmais smuikais griežia Ja Morantas ir Jarenas Jacksonas Jr., be to, perspektyvus Brandonas Clarke'as gali žaisti keliose pozicijose. Bet jie yra labai jauni, tad neverta turėti iliuzijų, kad galima patekti į atkrintamąsias“, – prognozuoja pašnekovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jovaras Skanas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jovaras Skanas

Tai atsispindi ir lažybininkų prognozėse: „grizliai“ turi pačias blogiausias galimybes nugalėti NBA Vakarų konferencijoje – jos siekia vos pusę procento. Kalbant apie šiose komandose žaidžiančių lietuvių pasirodymus paskutinėse rungtynėse, JV aikštėje praleido 25 minutes, per kurias pelnė vos 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. D.Sabonis žaidė 35 minutes, surinko 25 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Panašaus žaidimo laiko, anot pašnekovo, galima tikėtis ir šios nakties rungtynėse.

„Galime laukti, kad vienas prieš kitą jie žais visai nemažai – D.Sabonis dažnai rungtyniauja „centru“, bet žaidimo laiką teks dalintis su po traumos grįžusiu Mylesu Turneriu. JV žaidžia tiek, kiek prieš 6–7 metus Toronte, nes Memfio ekipos žaidimas statomas ant jaunųjų žaidėjų“, – teigia J.Skanas.

JV žaidžia tiek, kiek prieš 6–7 metus Toronte, nes Memfio ekipos žaidimas statomas ant jaunųjų žaidėjų

Skirtingas aukštaūgių vaidmuo atsispindi ir jų statistinėse grafose šiame sezone. 27 metų J.Valančiūnas per 15 rungtynių aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 23,5 min., pelnydavo po 11,9 taško ir atkovodavo 8,9 kamuolio. Šią vasarą jis pasirašė 45 milijonų JAV dolerių vertės trejų metų ilgio sutartį.

23 metų D.Sabonis šį sezoną per 13 rungtynių aikštėje praleisdavo po vid. 34,2 min., pelnydavo po 19,1 taško, atkovodavo po 13,4 kamuolio ir atlikdavo 3,6 rez. perdavimo. Rezultatyviau už lietuvį „Pacers“ gretose žaidžia tik gynėjas Malcolmas Brogdonas – 19,2 taško per rungtynes. Kad D.Sabonis yra vienas komandos lyderių, rodo ir tai, kad jis šiemet padėjo parašą ant naujos ketverių metų trukmės 77 mln. JAV dolerių vertės sutarties. Tikimybė, kad jis ir šįkart pelnys daugiau 17,5 taškų, skieka 54 procentus.

„Kol traumą gydosi Victoras Oladipo, D.Sabonis yra vienas iš dviejų geriausių komandos žaidėjų, visa „Pacers“ komanda atrodo išties neblogai. Tiesa, kol kas nebuvo sudėtingas tvarkaraštis. Manau, kad jie pateks į atkrintamąsias, o kurioje vietoje – labai priklauso nuo V.Oladipo grįžimo laiko ir formos", – tvirtina krepšinio ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas