Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 04

Atsiprašyti už antisemitizmą nesugebėjęs K.Irvingas nušalintas nuo komandos

„Brooklyn Nets“ klubas bent penkerioms rungtynėms suspendavo vieną savo žvaigždžių Kyrie Irvingą, kuris neseniai pasidalino nuoroda į antisemitinį filmą ir knygą.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bruklino klubas pranešė, kad įžaidėjas bent penkerioms rungtynėms nušalinamas nuo komandos ir negaus už šį laikotarpį atlyginimo, kadangi „šiuo metu jis nėra pasirengęs būti siejamas su „Nets“ organizacija“.

Daugelis tikėjosi, jog K.Irvingas pasinaudos proga ir atsiprašys, kai ketvirtadienį jis bendravo su žiniasklaida, bet krepšininkas atsisakė pareikšti, kad nėra antisemitinių pažiūrų, taip pat nepripažino ir to, jog filmas yra nukreiptas prieš tam tikrą žmonių grupę.

„Tai nebuvo pirmas kartas, kai jis turėjo galimybę pasitaisyti, bet to nepadarė“, – priduriama klubo pranešime.

Dėl K.Irvingo nesugebėjimo atsiprašyti sureagavo ir NBA komisaras Adamas Silveris, bet galiausiai, tik sulaukęs diskvalifikacijos, K.Irvingas padarė tai, ko iš jo buvo laukiama.

Instagrame jis rašė: „Noriu atsiprašyti visų žydų šeimų ir bendruomenių, kurios buvo įskaudintos dėl mano įrašo. Iš pradžių vedamas emocijų sureagavau, kai neteisingai buvau pavadintas antisemitu, vietoje to, kad susikoncentruočiau į mano žydų brolių ir seserų jausmus, kurie buvo įžeisti dėl dokumentiniame filme skleidžiamų idėjų. Noriu pabrėžti, kad esu prieš antisemitizmą ir atsiprašau už nuorodos į filmą pasidalinimą nepridėdamas konteksto ir nepaaiškindamas, kas tiksliai jame rodoma. Nenorėjau įžeisti žydų Holokausto istorijos ir skleisti neapykantos. Pasimokysiu iš šio incidento ir tikiuosi, kad vienas kitą suprasime.“

Tiesa, pavėluotas jo atsiprašymas diskvalifikacijos nepanaikino – krepšininkas vis tiek artimiausias penkerias rungtynes bus priverstas leisti atskirai nuo komandos.

Kiek anksčiau K.Irvingas kartu su „Nets“ klubu pranešė, kad paaukos po 500 tūkst. dolerių neapykantos malšinimo organizacijoms, bet NBA pasauliui to neužteko, kai krepšininkas nesugebėjo pripažinti padaręs blogą dalyką, kai pasidalino nuoroda į filmą.

„Ne aš esu tas, kuris sukūrė tą dokumentiką. Negaliu būti antisemitas, kai žinau, iš kur esu kilęs“, – dar ketvirtadienio vakarą nuo žurnalistų klausimų gynėsi K.Irvingas.

Tai jau antras sezonas iš eilės, kai NBA žvaigždė yra nušalinama nuo komandos. Pernai taip nutiko, kai Kyrie atsisakė pasiskiepyti COVID-19 vakcina ir dėl to negalėjo rungtyniauti „Nets“ namų rungtynėse. Iš viso per 2021–2022 m. sezoną K.Irvingas sužaidė vos 29 iš 82 reguliariojo sezono susitikimų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas ir Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas ir Kevinas Durantas

Po 26,9 taško ir 5,1 rezultatyvaus perdavimo šį sezoną renkančio žaidėjo nušalinimas prisideda prie jau ir taip negandų kupinos „Nets“ kasdienybės. Bruklino klubas labai prastai pradėjo sezoną ir su 2-6 pergalių ir pralaimėjimų balansu yra vos tryliktas Rytų konferencijoje, o prieš kelias dienas buvo atleistas ir komandos vyr. treneris Steve'as Nashas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas