Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 24

Atskirtis NBA rytuose – nuo raumenis išpūtusių iki pergales pamiršusių komandų

30 NBA klubų – prie 77-ojo stipriausios pasaulio krepšinio lygos sezono starto linijos. Prieš prasidedant jo kovoms 15min tinklalaidės „48 minutės“ dalyviai surikiavo ekipas pagal jų galimybes 82 reguliariojo sezono rungtynių maratone.

1230 rungtynių bus sužaista per šešis NBA reguliariojo sezono mėnesius, po kurių kovą tęs 20 klubų – 12 pateks tiesiai į atkrintamąsias varžybas, o dar aštuonios komandos varžysis įkrintamosiose dėl paskutinių keturių bilietų į lemiamas sezono kovas.

„48 minučių“ dalyviai Marius Milašius ir Rytis Vyšniauskas pirmajame naujo sezono epizode išrikiavo NBA komandas pagal jų galimybes reguliariajame sezone.

Antroje dalyje pateikiame Rytų konferencijos, kurioje šį sezoną turėtų varžytis vienintelis lietuvis, komandų reitingą. Pažymėtina, kad tai – reguliariojo sezono prognozė, o ne komandų pajėgumo reitingas.

Vakarų konferencijos reitingą rasite čia.

1. „Boston Celtics“

Numatomas starto penketas: Derrickas White'as, Jrue Holiday, Jaylenas Brownas, Jaysonas Tatumas, Kristapas Porzingis.

Praėjęs sezonas: 57-25, antra vieta, pralaimėjo Rytų konferencijos finale.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jaysonas Tatumas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jaysonas Tatumas

Po dar vieno nusivylimo atkrintamosiose „Celtics“ sudalyvavo net keliuose ypač garsiai nuskambėjusiuose mainuose. Bostono klubas atsisveikino su komandos simboliu Marcusu Smartu, iškeitė ir Malcolmą Brogdoną bei Robertą Williamsą ir nepratęsė sutarties su Grantu Williamsu.

Vietoje kiekybės „Celtics“ pasirinko kiekybę: į Bostoną persikėlė K.Porzingis ir J.Holiday. Geriausią karjeros sezoną Vašingtone sužaidęs latvis atsigavo po traumų ir džiugina ikisezoniniuose susitikimuose, o vienas geriausių gynybos specialistų J.Holiday yra nuostabi atsvara „Bucks“ papildžiusiam Damianui Lillardui.

Klausimų kelia tik „Celtics“ gylis. Bostono klubo vadovai turės imtis veiksmų, jei iššauti nesugebės joks už rotacijos ribų pernai buvęs krepšininkas – Paytonas Pritchardas, Samas Hauseris ar Luke'as Kornetas.

2. „Milwaukee Bucks“

Numatomas starto penketas: Damianas Lillardas, Patas Connaughtonas, Khrisas Middletonas, Giannis Antetokounmpo, Brookas Lopezas.

Praėjęs sezonas: 58-24, pirma vieta, iškrito pirmajame atkrintamųjų etape.

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir Damianas Lillardas
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir Damianas Lillardas

Nors Giannis su tuo nesutiktų, praėjęs sezonui „Bucks“ baigėsi fiasko – nepaisant pirmos vietos reguliariajame sezone, Milvokis buvo išspirtas jau pirmajame atkrintamųjų etape, kai nusileido „Miami Heat“.

Vis dėlto tam buvo objektyvių priežasčių: serijos metu sveikatos problemų turėjo pats G.Antetokounmpo, o per visą sezoną net 49 rungtynes praleidęs Kh.Middletonas taip ir neatgavo ankstesnių metų formos.

Dabar „Bucks“ kyla į šturmą jau su D.Lillardu, kurį gavo mainuose atiduodami Jrue Holiday.

„Tai geriausias žaidėjas, su kuriuo man yra tekę žaisti“, – prieš sezoną pareiškė Giannis, o NBA gerbėjai nekantrauja pamatyti, ką gali šis naujas NBA žvaigždžių duetas.

3. „Cleveland Cavaliers“

Numatomas starto penketas: Darius Garlandas, Donovanas Mitchellas, Maxas Strusas, Evanas Mobley, Jarrettas Allenas.

Praėjęs sezonas: 51-31, ketvirta vieta, iškrito pirmajame atkrintamųjų etape.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Donovanas Mitchellas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Donovanas Mitchellas

Jaunai komandai praėjęs sezonas paliko saldžiai kartų įspūdį – puikus reguliarusis sezonas buvo apkartintas nesėkmingo pasirodymo prieš „Knicks“ atkrintamosiose.

Vis dėlto pridėję snaiperį M.Strusą „Cavs“ išplės žaidimą puolime, o gynyboje ir toliau turėtų išlikti viršūnėje – praėjusiais metais Klivlandas reguliariajame sezone gynėsi geriausiai iš visų NBA komandų.

Ohajo valstijoje ateinančiame sezone laukiama ir E.Mobley žingsnio į priekį – talentingasis puolėjas privalo pradėti pataikyti tritaškius, kurių pernai įmetė tik 21,3 proc., ir suteikti dar daugiau pagalbos komandos gynėjams D.Garlandui ir D.Mitchellui.

4. „New York Knicks“

Numatomas starto penketas: Jalenas Brunsonas, Quentinas Grimesas, RJ Barrettas, Julius Randle'as, Mitchellas Robinsonas.

Praėjęs sezonas: 47-35, penkta vieta, iškrito antrajame atkrintamųjų etape.

„Scanpix“ nuotr./Jalenas Brunsonas
„Scanpix“ nuotr./Jalenas Brunsonas

Praėjusiame sezone stebinusi Niujorko komanda išlaikė ekipos branduolį ir dar pridėjo iš San Fransisko atvykusį Donte DiVincenzo.

„Knicks“ klubo iškilimą pernai pradėjo vasarą atvykęs ir karjeros sezoną sužaidęs Jalenas Brunsonas, o vasarį atvykus Joshui Hartui reguliarųjį sezoną ši komanda užbaigė iškovodama 17 pergalių per 25 mačus.

Jei išvengs traumų ir demonstruos panašų žaidimą kaip pavasarį, Tomo Thibodeau ekipa gali tapti viena iš didžiųjų jėgų Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas