Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 09

Atskleista daugiau NBA plano detalių: svarbiausios datos ir tvarka užsikrėtus virusu

Pasiruošimą sezono sugrįžimui tęsianti NBA toliau dėliojasi planus. Pirmadienį lygos vadovai nuotoliniu būdu kalbėjosi su krepšininkų agentais, o po pokalbio „The Ringer“ žurnalistas Kevinas O'Connoras atskleidė daugiau 2019-2020 m. NBA sezono finišo detalių.
NBA logotipas ant parduotuvės Niujorke
NBA logotipas ant parduotuvės Niujorke / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Žurnalistas pranešė bent kelias svarbias datas, kurios aktualios NBA krepšininkams.

Visi krepšininkai, karantino laikotarpiu palikę Šiaurės Ameriką, privalo sugrįžti iki birželio 15-osios, o žaidėjai, apsistoję ne savo atstovaujamos komandos mieste, į jį turi grįžti iki birželio 22-osios.

Į užsienį išvykusiems žaidėjams data yra savaite ankstesnė, kadangi kai kuriose valstijose galioja taisyklės, dėl kurių į jas grįžusiems krepšininkams gali tekti savaitę saviizoliuotis.

Tiesa, „Toronto Raptors“ ir „Brooklyn Nets“ žaidėjai greičiausiai vyks į kitas vietas – Kanadoje, kuriai priklauso Torontas, gali kilti rūpesčių dėl sienų kirtimo, o Bruklinas yra viena labiausiai dėl koronaviruso nukentėjusių vietų Jungtinėse Valstijose.

„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry
„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry

Pagal šį tvarkaraštį, birželio 23-ąją komandos turėtų imti testuoti savo žaidėjus nuo COVID-19.

Į „Disney World“ parką Orlande, kur vyks sezono užbaigimo kovos, komandos vyks ne vienu metu.

Atvykimo datos bus paskirstytos įvertinus koronaviruso grėsmes, tačiau tikėtina, jog visos ekipos pramogų parke įsikurs liepos 7-9 dienomis.

Vos atvykę į Orlandą, nuo COVID-19 bus patikrinti visi komandų nariai, o tuomet jie 36 valandoms turės užsidaryti saviizoliacijoje.

Įdomu tai, kad lyga šiuo metu ieško būdų pakeisti ne patį maloniausią testavimo būdą, kai paimamas mėginys iš nosies. Tikimasi iki liepos žaidėjus imti testuoti mėginius imant iš seilių.

Jei kažkurio žaidėjo ar komandos nario koronaviruso testas bus teigiamas, jis 10-čiai dienų turės užsidaryti karantine, o prieš vėl prisijungdamas prie komandos privalės sulaukti dviejų neigiamų testų rezultatų.

Lygiai tokia pati tvarka galios ir tuo atveju, jei žaidėjas ar komandos narys paliks „Disney World“ parką – grįžęs jis privalės 10 dienų praleisti atskirai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Disney World“ parkas Orlande
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Disney World“ parkas Orlande

Įdomu, kad komandoms, norinčioms sustiprinti savo sudėtis, nuo birželio 22-osios bus leidžiama sudaryti sutartis su laisvaisiais agentais. Sudėtys galutinėmis bus paskelbtos tik sužaidus numatytą reguliariojo sezono pabaigą, t.y. maždaug rugpjūčio 15 dieną. Tiesa, komandos net ir atkrintamųjų metu galės ieškoti pamainos žaidėjui, tačiau tik tuo atveju, jei šis užsikrės koronavirusu.

Krepšininkų šeimos į vadinamąjį „burbulą“ veikiausiai bus įleistos po pirmojo atkrintamųjų varžybų rato, pirmosiomis rugsėjo dienomis.

Pokalbyje su žaidėjų agentais lygos vadovai taip pat numatė ir preliminarias NBA tvarkaraščio datas, kurios atrodo šitaip:

  • Liepos 31 d.: pirmosios atnaujinto sezono rungtynės;
  • Rugpjūčio 16-17 d.: papildomos rungtynės dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas;
  • Rugpjūčio 18 d.: pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo pradžia;
  • Rugsėjo 1 d.: antrojo atkrintamųjų varžybų etapo pradžia;
  • Rugsėjo 15 d.: konferencijų finalų pradžia;
  • Rugsėjo 30 d.: NBA finalo pradžia.

Vėliausia data, kai gali baigtis NBA finalas, turėtų būti spalio 12-oji – tą dieną, jei prireiktų, vyktų finalo septintosios rungtynės.

NBA tikisi, kad tikslios sezono atnaujinimo datos bus nustatytos dar šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas