Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 21

Atskleisti NBA apdovanojimų finalininkai: į MVP taikosi Stephas, Džokeris ir J.Embiidas

NBA įkrintamųjų varžybų įkarštyje paskelbė kandidatus atsiimti reguliariojo sezono geriausiųjų apdovanojimus. Paaiškėjo ir trys pretendentai atsiimti naudingiausio sezono žaidėjo prizą.
Kandidatai į MVP apdovanojimą: Stephenas Curry, Nikola Jokičius ir Joelis Embiidas
Kandidatai į MVP apdovanojimą: Stephenas Curry, Nikola Jokičius ir Joelis Embiidas / „Scanpix“ nuotr.

Trys daugiausiai balsų sulaukę MVP kandidatai yra Nikola Jokičius, Joelis Embiidas ir Stephenas Curry.

„Denver Nuggets“ lyderis N.Jokičius šį sezoną rinko po 26,4 taško, atkovojo po 10,8 kamuolio ir atliko po 8,3 rezultatyvaus perdavimo, o jo komanda finišavo trečioje Vakarų konferencijos vietoje. Be to, serbas buvo vienas iš vos vienuolikos žaidėjų visoje lygoje, nepraleidusių nė vienų iš 72 reguliariojo sezono rungtynių.

„Philadelphia 76ers“ bokštas J.Embiidas rinko vidutiniškai po 28,5 taško, atkovojo po 10,6 kamuolio ir atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo, o jo vedami „Sixeriai“ finišavo Rytų konferencijos viršūnėje. Tiesa, kamerūnietis dėl traumos ir poilsio praleido net 21 mačą.

„Golden State Warriors“ snaiperis S.Curry tapo rezultatyviausiu lygos krepšininku ir vidutiniškai pelnė po 32 taškus. Be to, dukart lygos MVP jau išrinktas įžaidėjas dar atliko po 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 5,5 kamuolio, pataikydamas net po 5,3 tritaškio per rungtynes – tai visų laikų NBA rekordas.

NBA atskleidė ir kitų apdovanojimų kandidatus.

Pretendentais laimėti metų naujoko apdovanojimą tapo LaMelo Ballas („Charlotte Hornets“), Anthony Edwardsas („Minnesota Timberwolves“) ir Tyrese'as Haliburtonas („Sacramento Kings“).

Laimėti geriausio šeštojo žaidėjo apdovanojimą pretenduoja du geriausios reguliariojo sezono ekipos „Utah Jazz“ atsarginiai – Jordanas Clarksonas ir Joe Inglesas, bei „New York Knicks“ įžaidėjas Derrickas Rose'as.

Geriausiai besiginančiu sezono krepšininku gali tapti „Jazz“ bokštas Rudy Gobert'as, „Warriors“ gynybos širdis Draymondas Greenas ir „76ers“ universalusis australas Benas Simmonsas.

Į metų trenerio apdovanojimą pretenduoja „Jazz“ į viršūnę nuvairavęs Quinas Snyderis, antrąją vietą Vakaruose užėmusių „Phoenix Suns“ strategas Monty Williamsas ir iki ketvirtosios vietos Rytuose „New York Knicks“ užkėlęs Tomas Thibodeau.

Labiausiai patobulėjusiu šio sezono žaidėju gali tapti „Detroit Pistons“ puolėjas Jerami Grantas, „Nuggets“ jaunasis talentas Michaelas Porteris ir naujoji „Knicks“ žvaigždė Julius Randle'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas