Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 15

Atskleistos NBA datos: J.Valančiūnas ir D.Sabonis į olimpinę atranką gali ir nespėti

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis atskleidė preliminarias NBA planuojamas artėjančio sezono datas. Jos turėtų kiek neraminti Lietuvos ir kitų šalių, kurių rinktinės žais olimpiniuose atrankos turnyruose, sirgalius.
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis veikiausiai neturės galimybių žaisti Lietuvos rinktinėje kitą vasarą, sprendžiant iš A.Silverio (dešinėje) žodžių.
Adamo Silverio (dešinėje) sprendimu, Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis gali praleisti olimpinę atranką Kaune / „Scanpix“ nuotr.

ESPN žiniomis, NBA sezonas ilgiausiai gali užsitęsti iki liepos 22 dienos, kai olimpinė atranka Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis.

Tai reiškia, kad jeigu „Indiana Pacers“ su Domantu Saboniu arba „Memphis Grizzlies“ su Jonu Valančiūnu pateks į NBA finalą, Lietuvos rinktinės bokštai tikrai negalės atvykti į Kauną.

Olimpinėje atrankoje jų greičiausiai nebūtų ir tuo atveju, jei jų komandos žingsniuotų iki konferencijų finalų. Šie prasidės birželio 22-ąją ir tęsis mažiausiai iki liepos.

Vis dėlto tuo atveju, jei lietuvių komandos užbaigs pasirodymus reguliariajame sezone arba per pirmus du atkrintamųjų etapus, į Kaune vyksiančią olimpinę atranką jie turėtų spėti.

NBA 2020-2021 m. datos

  • Gruodžio 22 d. Pirmosios rungtynės;
  • Kovo 5-10 d. „Visų žvaigždžių“ pertrauka (be „Visų žvaigždžių“ rungtynių);
  • Gegužės 16 d. Reguliariojo sezono pabaiga;
  • Gegužės 17-21 d. Papildomas 7-10 vietų turnyras dėl patekimo į atkrintamąsias;
  • Nuo gegužės 22 d. Pirmasis atkrintamųjų varžybų etapas;
  • Nuo birželio 7 d. Konferencijų pusfinaliai;
  • Nuo birželio 22 d. Konferencijų finalai
  • Liepos 8-22 d. NBA finalas

Įdomu tai, kad vėliausia NBA finalų pabaigos data yra Tokijo olimpinių žaidynių, prasidėsiančių liepos 23-ąją, išvakarėse.

Neabejojama, jog taip NBA vadovai nusprendė dėl televizijos reitingų, bijodami prarasti didelę žiūrovų auditoriją.

A.Wojnarowskiui paskelbus preliminarias NBA datas ima aiškėti ir tai, jog ateinantį sezoną nevyks NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės. Visgi žaidėjai trumpą pertrauką poilsiui vis tik turėtų gauti kovo 5-10 dienomis, o per ją kiti „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginiai vis tik įvyks.

Be to, iš karto po reguliariojo sezono turėtų vykti papildomas turnyras dėl paskutinių vietų atkrintamosiose varžybose. Tai jau buvo išbandyta „burbule“, kai dėl vietos Vakarų konferencijos atkrintamosiose grūmėsi „Portland Trail Blazers“ ir „Grizzlies“, o dabar turnyras bus praplėstas iki 7-10 vietas konferencijose užėmusių komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas