Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 28

Aukcione išparduoti šeši NBA čempiono žiedai: surinkta įspūdinga suma

Visos „Chicago Bulls“ dinastijos metu dešimtajame dešimtmetyje klube dirbęs apsaugos darbuotojas gavo šešis NBA čempiono žiedus, kurie ką tik buvo parduoti aukcione už įspūdingas sumas.
Aukcione parduoti „Bulls“ iškovoti čempionų žiedai
Aukcione parduoti „Bulls“ iškovoti čempionų žiedai / Scanpix ir Twitter nuotr.
Temos: 2 NBA Chicago Bulls

Johnas Cappsas „Bulls“ organizacijoje iš viso dirbo net 52 metus – nuo 1966 iki 2018 metų. Atsidavusį apsaugos darbuotoją su Čikagos klubu išskyrė tik mirtis – prieš dvejus metus J.Cappsas mirė eidamas 89-uosius metus.

„Bulls“ apsaugos darbuotojas buvo vienas iš retų žmonių, išsilaikiusių komandoje per visą jos dominavimo laikotarpį 1991-1998 m., kai „buliai“ laimėjo net šešis čempionatus.

Atsidėkodama už ištikimybę „Bulls“ organizacija J.Cappsui įteikė tokius pačius žiedus, kokius gavo ir Michaelas Jordanas, Scottie Pippenas ar kiti žaidėjai. O dabar jie buvo parduoti už bendrą 256 tūkst. JAV dolerių sumą.

J.Cappso turto administratorius pardavinėti čempionų žiedus aukcione nutarė dėl to, jog amerikiečio turto paveldėtojai neišreiškė didelių sentimentų senolio NBA čempionų žiedams.

Visų žiedų kaina aukcione startavo nuo 5 tūkst. dolerių, o brangiausiai buvo parduoti 1997 ir 1998 m. laimėtų finalų prizai – abu jie kainavo po 49,2 tūkst. dolerių.

1992 m. žiedas buvo nupirktas už 48 tūkst., 1993 m. – už 45,5 tūkst., 1991 m. – už 39,8 tūkst., o 1996 m. – už 24,6 tūkst. dolerių.

Anot „USA Today Sports“, visas lėšas pasidalins vienuolika J.Cappso turto paveldėtojų.

Įdomu tai, kad J.Cappsas pasirodė ir pavasarį rodytame dokumentiniame seriale apie tų laikų „Bulls“ – „The Last Dance“. Apsaugos darbuotojas palaikė itin artimą ryšį su Michaelu Jordanu ir buvo vienas retų žmonių, su kuriais MJ leisdavo laiką ir galėjo atsipalaiduoti.

J.Cappsas yra vienas iš labai retų žmonių, gavusių visus šešis „Bulls“ čempionų žiedus. Iš žaidėjų ir trenerių visą tą laikotarpį Čikagoje praleido tik M.Jordanas, S.Pippenas ir Philas Jacksonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas