Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 18

Baracko Obamos prognozė paneigta: įspūdingai žaidęs Domantas Sabonis – kitame etape

JAV prezidentas Barackas Obama prašovė prognozuodamas „Gonzaga Bulldogs“ pralaimėjimą NCAA „Kovo beprotybės“ starte. Domanto Sabonio komanda Denveryje 68:52 (35:25, 33:27) užtikrintai patiesė „Seton Hall Pirates“ ekipą ir pateko į turnyro šešioliktfinalį. To galbūt nebūtų, jei ne galingai žaidęs 19-metis lietuvis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis
„Kovo beprotybė“ | „Gonzaga Bulldogs“(27-7) – „Seton Hall Pirates“(25-9) 68:52| Sabonis 21+16

D.Sabonis surinko tradicinį dvigubą dublį ir svariausiai prisidėjo prie žūtbūtinės „Bulldogs“ pergalės. Nors Gonzagos komandos favorito statusu prieš rungtynes buvo suabejota, jau pirmoje rungtynių pusėje „Bulldogs“ įgijo dviženklę persvarą (35:25), prie kurios Domantas prisidėjo pelnydamas 12 taškų.

„Pirates“ nerado aukštaūgių, kurie galėtų prilygti puolėjui gynyboje, o gynyba vienas prieš vieną nesuveikė.

Seton Holo krepšininkai nesukūrė intrigos ir „Bulldogs“ finišavo užtikrintai.

D.Sabonis rungtynes baigė su 21 tašku (9/19 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud.) ir 16 atkovotų kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, perėmė kamuolį, suklydo ir prasižengė po 5 kartus.

Dar joks NCAA krepšininkas šiemet pirmajame „Kovo beprotybės“ etape nesurinko 20+15.

Beje, viena iš „Bulldogs“ pergalės priežasčių – puiki gynyba prieš „Pirates“ lyderį Isaiah Whiteheadą, kuriam vietoj įprastų 18-20 taškų Marko Few auklėtiniai leido įmesti tik 10-imt. Gynėjas pataikė vos 4 metimus iš 24 (!).

Rungtynes stebėjo vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Artūras Karnišovas, užsidėjęs „Pirates“ kepurėlę – Seton Holo universitete A.Karnišovas žaidė 1990-1994 metais ir tapo viena ryškiausių visų laikų komandos žvaigždžių.

Šiuo metu jis dirba „Denver Nuggets“ generalinio direktoriaus asistentu, yra atsakingas už skautų darbą, todėl su malonumu Denverio „Pepsi Center“ arenoje stebėjo D.Sabonio akistatą su buvusia jo komanda.

„Šiose rungtynėse yra labai daug sąsajų“, – šyptelėjo A.Karnišovas, turėdamas omeny ne tik Seton Holo universitetą, bet ir Arvydą Sabonį ir jo sūnų Domantą, kurio žaidimą dar sezono pradžioje jiedu kartu stebėjo Bahamose.

VIDEO: Karščiuojančio D.Sabonio šou: 21 taškas ir bilietas į kitą „Kovo beprotybės“ etapą

Aštuntfinalyje Gonzagos krepšininkai susitiks su Jutos universitetu, kuriame žiba Austrijos krepšinio žvaigždė Jakobas Poeltlas. Artėjančioje NBA naujokų biržoje jam prognozuojamas 6-asis šaukimas.

Specialistai nekantrauja sulaukti dviejų galingų NCAA aukštaūgių akistatos – į kovą akis į akį D.Sabonis stos būtent su J.Poeltlu. Rungtynės vyks naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

„Bulldogs”: Domantas Sabonis 21 (16 atk. kam.), Kyle'as Wiltjeras 13, Ericas McClellanas 8.

„Pirates“: Isaiah Whiteheadas 10 (8 rez. perd.) ir Derrickas Gordonas po 10.

VIDEO: D.Sabonis paneigė B.Obamos prognozę – pateko į kitą etapą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas