Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 07

„Barcelona“ nusitaikė į abu brolius Hernangomezus

Iš pagrindų šią vasarą pasikeisianti „Barcelona“ nusitaikė į abu brolius Hernangomezus, ilgą laiką rungtyniavusius NBA lygoje.
Willy Hernangomezas ir Juancho Hernangomezas
Willy Hernangomezas ir Juancho Hernangomezas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pranešama, kad katalonai pateikė pasiūlymus tiek Willy, tiek Juancho Hernangomezui.

Graikų portalas SDNA teigia, kad „Barca“ ir W.Hernangomezas yra arti susitarimo.

Iš „New Orleans Pelicans“ klubo prieš kelias dienas atleistas vidurio puolėjas prieš išvykdamas į NBA atstovavo Madrido „Real“, tad pagal ACB lygos taisykles „karaliai“ turi pirmumo teises į ispaną ir gali pasiūlydami kontraktą susigrąžinti žaidėją.

Vis dėlto „Home Of Glory“ duomenimis, „Real“ to padaryti neketina ir 29-erių centras kitą sezoną turėtų rungtyniauti Barselonoje.

Katalonų komanda, kurią kitą sezoną treniruos Rogeris Grimau, medžioja ir Willy brolį Juancho, kuriam taip pat yra pateikę pasiūlymą.

„Barca“ šiuo metu laukia atsakymo iš 27-erių puolėjo, o jei jis bus neigiamas, griebsis plano B. Žurnalisto Marco del Rio teigimu, tas planas B yra ilgametis Berlyno ALBA lyderis Luke'as Sikma.

„Scanpix“ nuotr. / dpa/picture-alliance/Mike'as Tobey prieš Luka Sikma
„Scanpix“ nuotr. / dpa/picture-alliance/Mike'as Tobey prieš Luka Sikma

Tiek Willy, tiek Juancho Hernangomezas daug metų rungtyniavo NBA lygoje. Willy už Atlanto žaidė nuo 2016 metų ir atstovaudamas trims klubams sužaidė 344 rungtynes, kuriose rinko po 7,3 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio. Praėjusiame sezone su „Pelicans“ apranga ispanas fiksavo 6,9 taško ir 4,7 sugriebto kamuolio rodiklius.

Juancho NBA lygoje taip pat praleido septynerius metus, per kuriuos rungtyniavo šešiose komandose ir sužaidė 339 susitikimus, pelnydamas po 5 taškus ir atkovodamas po 3,3 kamuolio. Praėjusiame sezone J.Hernangomezas gynė „Toronto Raptors“ garbę ir turėjo 2,9 taško bei 2,9 sugriebto kamuolio vidurkius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas, Juancho Hernangomezas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas, Juancho Hernangomezas

Abu ispanai praėjusiais metais įspūdingai pasirodė Europos krepšinio čempionate, kuriame vedė Ispanijos rinktinę link aukso. W.Hernangomezas buvo išrinktas naudingiausiu viso čempionato žaidėju, o J.Hernangomezas buvo naudingiausias finalo rungtynėse prieš Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas