Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 13

Baudų nepataikantys „centrai“ gali atsipūsti: NBA sugriežtino tyčinių pražangų taisykles

NBA vadovas Adamas Silveris sugriežtino taisykles dėl „Hack-a-Shaq“ naudojimo, tačiau visiškai nepanaikino galimybės naudoti šios strategijos. Tyčinių pražangų prieš lygos aukštaūgius, kurie prastai meta nuo baudų metimų linijos, nuo šiol negalima bus daryti likus dviem minutėms iki kiekvieno kėlinuko pabaigos.
DeAndre Jordanas
DeAndre Jordanas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 NBA Adamas Silveris

Naujosios taisyklės įsigalios jau artėjančiame 2016–2017 m. sezone, o išplatintame lygos pranešime įvardijami trys pokyčiai:

  • Ankstesnė taisyklė neleisdavo atlikti tyčinės pražangos, kai iki ketvirtojo kėlinuko arba pratęsimo pabaigos likdavo mažiau nei dvi minutės. Dabar „Hack-a-Shaq“ bus draudžiama naudoti per paskutines visų kėlinukų dvi minutes;
  • Bus skaudžiai baudžiama už pražangas, kurios bus padaromos gynyboje prieš išsimetant kamuolį iš užribio. Jeigu kamuolys dar nėra žaidime, o yra padaroma pražanga gynyboje, tai puolančioji ekipa mes vieną baudos metimą ir turės kamuolį savo rankose. Tai galioja visų rungtynių metu;
  • Praėjusį sezoną ne kartą matėme, kai tyčinė pražanga buvo atliekama užšokus ant aukštaūgio ar jį apsikabinus. Nuo šiol tai gali būti traktuojama kaip nesportinė pražanga.

„Mes manome, kad tai geriausias kompromisas, kokį galėjome pasiekti. Mes leidžiame visiems naudotis šia strategija, tačiau įvedame šiokius tokius apribojimus, – aiškino A.Silveris. – Tyčinės pražangos prailgina rungtynes apie 15 minučių, o tai nėra gerai mūsų televizijos partneriams.

Mūsų atliktas tyrimas rodo, kad daugeliui NBA gerbėjų nepatinka tokie epizodai, todėl manome, jog tai padės sumažinti „Hack-a-Shaq“ naudojimą.“

„Hack-a-Shaq“ stategija 2015–2016 m. buvo naudojama 16 kartų dažniau, nei tai buvo daroma prieš penkerius metus. Tačiau lyga negali visiškai panaikinti tyčinių pražangų, nes tam reikėtų 2/3 NBA komandų vadovų balsų, o dauguma tokios idėjos nepalaiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas