Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bebaimiui“ M.Buzeliui – „Bulls“ trenerio ir Čikagos žiniasklaidos pagyros

Puikiai rungtyniavęs NBA Vasaros lygoje, Matas Buzelis solidų žaidimą perkėlė ir į pagrindinę „Chicago Bulls“ komandą. Lietuvis trankiais epizodais pristatė kontroliniame mače su „Cleveland Cavaliers“, po mačo sulaukęs ir vyriausiojo trenerio Billy Donovano, ir Čikagos žiniasklaidos pagyrų.

Pirmajame draugiškame mače „Chicago Bulls“ išvykoje 116:112 (24:31, 30:36, 34:18, 28:27) įveikė „Cleveland Cavaliers“ krepšininkus.

Talentingasis 19-metis lietuvis Matas Buzelis per 21 minutę įmetė 12 taškų (4/7 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, 1 perėmė, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 varžovo metimą ir 3 sykius prasižengė.

„Jaučiausi puikiai, – po rungtynių sakė 11-asis 2024-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimas. – Dar reikia padirbėti ties detalėmis, kai ko išmokti, bet apskritai, galvoju, kad pasirodymas buvo pakankamai geras. Pagrindinis dalykas man – iškovota pergalė. Džiaugiuosi, kad laimėjome. Padarėme keletą klaidų, bet galiausiai iškovojome pergalę.“

Auklėtinį po mačo gyrė 59-erių metų „Bulls“ strategas B.Donovanas, prie Čikagos komandos vairo pasitinkantis jau penktąjį sezoną.

„Jis žaidė tikrai gerai, – sakė B.Donovanas. – Jis buvo aktyvus, greitai bėgo, žaidė agresyviai ir fiziškai. Jis dar tik stiprės. Buvo ir klaidų, bet to galima tikėtis. Man labai patinka Mato mentalitetas.“

Pastebėjimais apie pirmąjį M.Buzelio mačą pagrindinėje „Bulls“ komandoje dalijosi „Chicago Tribune“ žurnalistė Julia Poe.

„Naujokas Matas Buzelis šiuo metu varžosi dėl nuolatinės pozicijos „Bulls“ komandos rotacijoje. Antradienį jis pademonstravo savo gebėjimus abejose aikštelės pusėse, nors dar tik ruošiasi debiutui oficialiose rungtynėse. Matas parodė tik sau būdingą bebaimiškumą, kai antroje pusėje nesėkmingai bandė sumedžioti įspūdingą dėjimą viena ranka, kurį galiausiai išpildė ketvirtajame kėlinyje greitoje atakoje“, – rašo „Chicago Tribune“ žurnalistė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis

Apžvalgininkei paliko įspūdį lietuvio gynyba prieš NBA žvaigždes Donovaną Mitchellą ir Dariusą Garlandą. Pirmasis „All-Star“ rungtynėse žaidė pastaruosius penkis kartus, antrasis į elitinį mačą buvo pakviestas 2022-aisiais.

„Turbūt svarbiausias dalykas yra tai, jog Matas atrodė kaip vienas geriausiai besiginančių „Bulls“ krepšininkų ties tritaškio linija. Tai – ir lietuvio atkaklumo, ir „Bulls“ gerų gynėjų trūkumo atspindys. Matas buvo prilipęs Donovano Mitchello, bandžiusio kovoje vienas prieš vieną šturmuoti krepšį, o pirmajame kėlinyje bloku apdovanoju Dariusą Garlandą“, – pastebėjimais dalijosi žurnalistė J.Poe.

VIDEO: Chicago Bulls vs Cleveland Cavaliers Full Game Highlights - October 8, 2024 | 2024-25 NBA Pre Season
VIDEO: PIKENROLAS: ant žemės nuleistas „Žalgiris“ ir nesivaldantis A.Trinchieri

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas