Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 26

Bostonas gedi – mirė kultinis NBA žaidėjas

Johnas Havlicekas 16 metų atstovavo „Boston Celtics“, aštuonis kartus su šiuo klubu tapo NBA čempionu ir buvo vienu geriausiu žaidėjų, per visą pasaulio istoriją, žaidusiu krepšinį. Dabar „Celtics“ pranešė, kad legendinis krepšininkas mirė Floridoje būdamas 79-erių. Tiksli priežastis dar nepaskelbta, bet jis sirgo Parkinsono sindromu.
Johnas Havlicekas
Johnas Havlicekas / „Scanpix“/AP nuotr.

Vienas žaidimo epizodas jį primins amžiams.

„Havlicekas perėmė kamuolį! Havlicekas perėmė kamuolį!“ – „Celtics“ radijo komentatorius Johny Mostas šaukė per vieną žymiausių momentų NBA istorijoje.

Tas perimtas kamuolys Halui Greerui išmetant kamuolį iš užribio, padėjo „Celtics“ klubui palaužti „Philadelphia 76ers“ per 1965 metų Rytų konferencijos finalą.

J.Havlicekas buvo vertinamas ne tik už tai. Juk buvo išrinktas tarp 50-ies visų laikų geriausių NBA žaidėjų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Havlicekas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Havlicekas

„Johnas Havlicekas yra vienas daugiausiai pasiekusių žaidėjų per „Boston Celtics“ istoriją, klubo daugelio ryškiausių akimirkų veidas, – teigiama Bostono klubo pareiškime. – Jis buvo čempionas visa kame, o mes prisidedame prie šeimos ir sirgalių, gedėdami dėl jo netekties, ir dėkodami už visą džiaugsmą ir įkvėpimą, kurį jis mums suteikė.“

Gavęs pravardę „Hondo“, pašauktas devintuoju NBA 1962 metais, jis papildė „Celtics“ komandą, kurioje jau žaidė legendiniai Billas Russellas, Bobas Cousy ir kiti.

Bostonas tada laimėjo šešis titulus per septynerius metus. „Kaip skaudu tai girdėti, – Twitter paskyroje parašė B.Russellas. – Sunku prarasti tokius vaikinus, kaip Johnas Havlicekas. Jis buvo ne tik komandos draugas ir šaunus vaikinas, bet šeimos dalis. Tokia buvo visa mūsų „Celtics“ komanda.“

VIDEO: In Memoriam of John "Hondo" Havlicek

Kai B.Russellas ir kiti vyresni Bostono žaidėjai pasitraukė, J.Havlicekas tapo starto penketo žaidėjas. Kai Bostono krepšininkai triumfavo 1974 ir 1976 metais, J.Havlicekas buvo vienas lyderių, kartu su Dave'u Cowensu ir Jo Jo White'u.

„Boston Celtics“ nėra komanda, tai – gyvenimo būdas“, – kartą pareiškė legendinis Bostono treneris Redas Auerbachas. Niekas kitas netiko šiems žodžiams labiau nei J.Havlicekas.

„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Havlicekas
„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Havlicekas

Jis žaidė trylika kartų NBA „All Stars“ rungtynėse, iš viso lygoje pelnė 26395 taškus per 1270 mačus. Vidutiniškai jis pelnė po 20,8 taško, atkovojo po 6,3 kamuolio, atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo reguliariose NBA pirmenybių rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas