Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 04

Būti M.Jordano komandos draugu: žurnalistų nutrypti batai ir ypatinga vakarienė su K.Bryantu

Buvimas Michaelo Jordano komandos draugu turi savo niuansų. Daug jo bendražygių iš „Chicago Bulls“ turi čempionų žiedų, juos matome šmėžuojančius gražiausių MJ epizodų rinkiniuose, jie turi daug pasakytų ir nutylėtų istorijų apie legendą. B.J.Armstrongas taip pat išmoko pamoką už aikštės ribų.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“ nuotr.

B.J.Armstrongas visada iš geriausių vietų stebėjo, ką reiškia būti garsiausiu pasaulio sportininku. Jis tai patyrė ir perkimštame „Bulls“ persirengimo kambaryje, ir neįprastoje vakarienėje, į kurią atvyko Kobe Bryantas.

„Pamenu, kai buvau jaunas, turėjau svajonę žaisti NBA, – AP sakė triskart NBA čempionu su „Bulls“ tapęs, o dabar agentu dirbantis B.J.Armstrongas. – Aš gerai prisimenu, kai atvažiavau į Čikagą galvodamas, kad turiu būti atsargus su savo svajonėmis, nes jos gali išsipildyti. Michaelas buvo pirmas žmogus, kuris parodė man, ką reiškia būti žvaigžde. Bet tu negali būti žvaigžde, jei neprisiimi visko, kas ateina su šiuo statusu.“

Michaelas buvo pirmas žmogus, kuris parodė man, ką reiškia būti žvaigžde

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./B.J.Armstrongas ir Scottie Pippenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./B.J.Armstrongas ir Scottie Pippenas

Beprecedentis M.Jordano populiarumas buvo viena iš labiausiai paliestų temų ESPN ir „Netflix“ dokumentikoje „The Last Dance“.

Visos istorijos apie MJ tuomet atrodė itin svarbios. Kai kurie dalykai ir pačiai legendai atrodė išpūsti, kaip, pavyzdžiui, jo nenoras remti politinių kandidatų ar išvyka su tėvu į Atlantik Sitį palošti per 1993-ųjų Rytų konferencijos finalo seriją.

„Mes supratome jį slegiančią įtampą, jis suprato, ko mums reikia ir tai buvo nuostabi žmonių grupė, kuri susiklijavo, – sakė B.J.Armstrongas, su M.Jordanu laimėjęs 1991, 1992 ir 1993 metų NBA čempionų titulus. – Niekam nelinkiu būti žvaigžde. Kai girdžiu žmones sakant „šis vaikinas yra žvaigždė“, visada atsakau: „Sėkmės“.

Suprasti, ko reikia, kad galėtum būti žvaigžde, yra kitas lygis. Aplink tave visada yra apsauga, turi daug problemų, visada turi būti užsikūręs. Tam negali būti jokio pasiruošimo.

Visada iki šios dienos sakau, kad „Air Jordan“ vyrukas yra puikus ir telaimina jį Dievas. Bet aš visada atsimenu Michaelą, tą paprastą žmogų.“

Bet aš visada atsimenu Michaelą, tą paprastą žmogų

B.J.Armstrongas visada žinojo, kad žurnalistų skaičius rūbinėje po rungtynių bus milžiniškas, tad gynėjas stengdavosi persirengti itin mikliai. Jei nepavykdavo, jo batai būtų nutrypti, o privati erdvė – pamirštas ir niekam neįdomus dalykas.

O jei tie laikai ir kiek prisimiršta, buvęs krepšininkas prisimena vieną 2014-ųjų vakarą.

M.Jordanas buvo Los Andžele, kur jiedu su B.J.Armstrongu susitarė pavakarieniauti.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

Kai B.J.Armstrongas atvyko į restoraną, ten buvo trečia kėdė prie stalelio, o atvykęs M.Jordanas pasakė, jog su jais pavalgyti atkeliaus ir K.Bryantas.

Kobe ir buvęs „Bulls“ gynėjas vienas kitą žinojo, vienu metu jiems atstovavo tas pats agentas Arnas Tellemas.

Kai atvyko K.Bryantas, jis su M.Jordanu analizavo kiekvieną savo žaidimo niuansą. Galiausiai vyrai nusprendė, jog „Bulls“ legenda turi nedidelį pranašumą tarpusavio dvikovoje, mat jo rankos didesnės nei K.Bryanto.

„Jie žaidė virtualų „vienas prieš vieną“ žaidimą prie vakarienės stalo, – pasakojo B.J.Armstrongas. – Aš tiesiog sėdėjau ten ir klausiau, kaip jie kalbėjo apie meilę, jaučiamą šiam žaidimui. Jie kalbėjo apie kojų darbą, apie savęs priežiūrą, apie tai, kaip jie atsitvertų varžovą. Tos detalės, kurias jie apkalbėjo, ta pagarba, kurią jie jautė žaidimui...“

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

Galiausiai, vakarienės pabaigoje, vienas iš legendų patraukė pro šonines, kitas – pro galines duris. B.J.Armstrongas liko vienas prieš prie restorano susirinkusių gerbėjų minią.

„Tai buvo chaosas. O jie buvo krepšinio rojuje“, – pasakojimą užbaigė buvęs „Bulls“ gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas