Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 21

Buvusio komandos draugo kaltinimai: Michaelas Jordanas – melagis

Krepšinio dokumentinis serialas „The Last Dance“ apie legendinį Michaelą Jordaną ir „Chicago Bulls“ yra įtraukiantis, bet pilnas melo, – tvirtino buvęs Čikagos komandos krepšininkas Horace'as Grantas.
Michaelas Jordanas (kairėje) apkaltintas Horace'o Granto melu.
Michaelas Jordanas (kairėje) apkaltintas Horace'o Granto melu. / „Scanpix“ nuotr.

Žaisdamas Čikagoje H.Grantas laimėjo tris NBA čempionų titulus su M.Jordanu.

Tačiau krepšinio žvaigždės skirtingai vertina „The Last Dance“ dešimties dalių serialą, kuriame pasakojama apie daugiau nei prieš du dešimtmečius vykusius „Bulls“ džiaugsmus ir vargus.

Bene stipriausias konfliktas kilo dėl knygos „The Jordan Rules“ (Jordano taisyklės), ir tais laikais sukėlęs bombą, nes pirmą kartą buvo pasakojama apie „Bulls“ lyderio nuožmų diktatą komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

Knygoje buvo pateiktos kai kurios istorijos iš Čikagos komandos rūbinės. Filmo „The Last Dance“ serijoje M.Jordanas apkaltino H.Grantą nutekinus informaciją apie vidinius komandos reikalus.

„Melas, melas, melas. Jei MJ kažkuo nepatenkintas manimi, mes būtume išsiaiškinę vyriškai, – dabar ESPN radijui sakė H.Grantas. –

Vietoj to jis metė šiuos melus, kad aš buvau vienas tų, kurie nutekino.“

H.Grantas pripažino, kad buvo artimas draugas knygos autoriui Samui Smithui. Bet „Bulls“ puolėjas tikino, kad viskas, kas vyko persirengimo kambaryje, ir liko rūbinėje. „Aš niekada nepasakočiau kažko asmeniško iš ten“, – sakė jis, po ilgo karjeros etapo Čikagoje (1987–1994 m.) persikėlęs rungtyniauti į Orlandą, kur žaidė dar penkerius metus.

H.Grantas taip pat sakė, kad niekam nebuvo paslaptis, jog M.Jordanas spaudė savo komandos draugus.

Dabar 54 metų H.Grantas tvirtino, kad ypač kliūdavo jaunesniems komandos žaidėjams, kuriuos „Bulls“ legenda atakavo fiziškai ir psichologiškai.

„Jis galvojo, kad gali valdyti ir mane, bet šioje vietoje klydo. Kaskart, kai jis važiuodavo ant manęs, aš užvažiuodavau jam irgi. Bet man skaudėjo širdį matant, kaip tai vyko su kitais žaidėjais, kaip Willas Perdue, Steve'as Kerras ar jaunasis Scottas Burrellas. Matyti, kaip lyderis važiuoja ant šių vaikinų tokiu būdu...“, – pasakojo H.Grantas.

„Scanpix“ nuotr./Horace'as Grantas
„Scanpix“ nuotr./Horace'as Grantas

„The Last Dance“ sukurtas Jasono Hehiro, bet M.Jordano prodiuserinė kompanija taip pat aktyviai dalyvavo serialo kūryboje.

H.Granto nuomone, todėl kai kas buvo iškirpta, o M.Jordanas pavaizduotas kaip tik galima geriau: „Sakyčiau, kad įtraukiantis filmas. Bet mes, kurie ten buvome, jo komandos draugai, žinome, kad apie 90 proc. visa to yra š... malimas. Realybė buvo kita.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas