Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Caitlin Clark manija – pagal vieną rodiklį WNBA žvaigždė pranoksta ir L.Dončičių su S.Curry

Caitlin Clark manijos apimti moterų krepšinio gerbėjai turi dar vieną pretekstą liaupsinti šią WNBA debiutantę, aplink kurios asmenybę sukasi kone visas šis sezonas.
Temos: 2 NBA WNBA

Studentų krepšinyje išgarsėjusi ir pirmu šaukimu naujokių biržoje pasirinkta C.Clark yra tikras dėmesio sugertukas ir WNBA lygoje, kur, atstovaudama „Indiana Fever“ ekipai, savo debiutiniame sezone renka po 16,2 taško.

Taikliarankė krepšininkė ypatingai pasižymi itin tolimais tritaškiais metimais. Skaičiuojama, kad WNBA lygoje iš 9 metrų ar tolimesnio nuotolio (30 pėdų arba daugiau) ji meta taikliau nei NBA lygoje pastarąjį sezoną iš tokios tolimos distancijos atakavę Stpehenas Curry bei Luka Dončičius, taip pat mėgstantys laidyti iš toliau nei tritaškį žyminti linija.

Skaičiuojama, kad C.Clark iš 9 metrų atstumo kol kas meta 35 proc. taiklumu, kai, pavyzdžiui, S.Curry taiklumas siekė 26 proc.

JAV studentų krepšinyje, WNBA bei FIBA varžybose tritaškis yra 6,75 m (22,1 pėdų) atstumu nuo krepšio, NBA lygoje – 7,24 m (23,9 pėdų) atstumu.

Pasak „CBB Analytics“, C.Clark, žaisdama paskutinį sezoną NCAA lygoje, ypač tolimų metimų atliko netgi daugiau nei įprastų tritaškių.

Kovą, dar nesibaigus NCAA sezonui, „CBB Analytics“ skaičiavo, kad iš 25 pėdų (7,62 m) ir tolimesnio atstumo ji buvo atlikusi 214 metimų, pataikiusi 84 (39,3 proc.), kai tuo tarpu maždaug nuo tritaškio linijos buvo metusi 171 kartą (pataikiusi 71, 41,4 proc. taiklumas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas