Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 04

Čempionai dar kvėpuoja: „Raptors“ išsigelbėjo paskutinę sekundę

„Toronto Raptors“ krepšininkai buvo pusę sekundės nuo duobės, iš kurios NBA istorijoje nėra išsikapsčiusi nė viena komanda. Vis dėlto paskutinės 0,5 sek. Rytų konferencijos pusfinalio trečiosiose rungtynėse tapo lemtingomis – OG Anunoby pataikė tritaškį aidint sirenai ir čempionų titulą ginanti Kanados ekipa 104:103(28:33, 19:24, 29:23, 28:23) nukovė „Boston Celtics“ krepšininkus.
„Toronto Raptors“ krepšininkų triumfas
„Toronto Raptors“ krepšininkų triumfas / „Scanpix“ nuotr.

Sveiką kailį išnešę „Raptors“ serijoje iki keturių pergalių dabar atsilieka 1-2.

Trečiųjų rungtynių pabaiga Orlando „burbule“ susiklostė itin dramatiškai.

„Celtics“ likus žaisti minutę dar pirmavo 101:97, bet iš pradžių Kyle'o Lowry, o netrukus ir Fredo VanVleeto dvitaškiai išlygino rezultatą -101:101.

21,5 sek. savo atakai turėję „Celtics“ laiką išnaudojo puikiai – Kemba Walkeris atidavė nuostabų perdavimą vokiečiui Danieliui Theisui, kuriam teliko įkrauti kamuolį į krepšį ir vėl išvesti savo komandą į priekį – 103:101.

Vis dėlto „Raptors“ dar turėjo pusę sekundės savo atsakui.

„Celtics“ strategas Bradas Stevensas gynybai prieš kamuolį išmetantį K.Lowry į aikštę net metė 229 cm ūgio Tacko Fallą, bet net ir jis nesutrukdė įžaidėjui atlikti perdavimo skersai aikštę OG Anunoby, kuris liko visiškai laisvas bei sugebėjo švystelėti taiklų metimą – „Raptors“ stebuklingai išsigelbėjo.

„Tikėjausi, kad pataikysiu, – po mačo kalbėjo rungtynių herojumi tapęs OG Anunoby. – Nemetu tam, kad pramesčiau. Kiekvieną kartą mesdamas tikiuosi pataikyti. Todėl neapsimesiu nustebusiu. Aš ir nenustebau, kad pataikiau.“

Trečią sezoną lygoje rungtyniaujančiam 23-ejų puolėjui tai buvo vienas iš trijų taiklių tolimų metimų. Iš viso OG Anunoby pelnė 12 taškų bei pridėjęs 10 atkovotų kamuolių surinko dvigubą dublį.

Daug pagyrų po mačo sulaukė ir nuostabų perdavimą komandos draugui atlikęs K.Lowry, kuris po susitikimo juokavo apie T.Fallą ūgį ir kabino nuopelnus metimą pataikiusiam OG Anunoby.

„Prieš mane stovėjo 245 cm ūgio žaidėjas, bet aš laukiau OG. Jis pastarąsias kelias savaites praktiškai neprameta“, – sakė „Raptors“ įžaidėjas.

Pats K.Lowry sužaidė geriausias rungtynes šių metų atkrintamosiose – „Raptors“ lyderis pelnė 31 tašką ir išskirstė 8 rezultatyvius perdavimus. Bostono komandoje Kemba Walkeris pasižymėjo 29 taškais.

Toronto ekipa išvengė itin nemalonios situacijos – pralaimėjimo atveju „Raptors“ serijoje būtų atsilikę 0-3, o iš tokios duobės NBA istorijoje dar nėra išsikapsčiusi jokia ekipa.

Ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

„Celtics“: Kemba Walkeris 29 (4/7 trit.), Jaylenas Brownas 19 (9/13 dvit., 12 atk. kam., 4 blk.), Jaysonas Tatumas 15 (5/18 metimai, 9 atk. kam., 6 rez. perd.), Marcusas Smartas 11 (2/9 trit.).

„Raptors“: Kyle'as Lowry 31 (11/15 dvit., 2/8 trit., 8 rez. perd.), Fredas VanVleetas 25 (5/13 trit., 6 rez. perd.), Pascalis Siakamas 16 (7 atk. kam.), OG Anunoby 12 (3/5 trit., 10 atk. kam.), Marcas Gasolis 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas