Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 28

D.Greenas: „Nemaniau, kad varžovai šitaip spardys mūsų užpakalius“

Penkis sezonus iš eilės tarp stipriausių NBA komandų buvusios „Golden State Warriors“ ekipos pasaka baigėsi. Tarpsezonyje Keviną Durantą, Andre Iguodalą ir Shauną Livingstoną praradusi, o dėl traumos iki pat pavasario ir Klay Thompsono neturėsianti „karių“ ekipa sezoną pradėjo dviem triuškinančiomis nesėkmėmis bendru 47 taškų skirtumu.
Draymondas Greenas
Draymondas Greenas / „Scanpix“ nuotr.

Į naująją San Fransisko mieste pastatytą „Chase Center“ areną persikėlę „Warriors“ skaudų smūgį gavo dar atidarymo rungtynėse, kuriose neturėjo šansų prieš Los Andželo „Clippers“ ir nusileido jiems 122:141, o dar labiau Kalifornijos ekipą nubaudė Oklahomos „Thunder“, sekmadienį nušlavusi 2015, 2017 ir 2018 m. NBA čempionus rezultatu 120:92.

Vienas iš išlikusių čempioniškos „Warriors“ komandos narių Draymondas Greenas po nesėkmės Oklahomoje žodžių į vatą nevyniojo.

„Realybė tokia, kad žaidžiame tiesiog šūdinai. Tikiuosi, kad sugebėsime pagerinti žaidimą. Dirbsime toliau ir bandysime tapti geresniais, tačiau šiuo metu mes nesame geri. Net nežinau, kaip jums nupasakoti tai, kaip blogai mes žaidžiame“, – negailėdamas necenzūrinės leksikos kalbėjo „Warriors“ puolėjas.

„Karių“ komandoje po vasaros liko vos trys prie titulų svariai prisidėję žaidėjai – Stephenas Curry, D.Greenas ir Kevonas Looney. Prie jų dar prisijungė mainų būdu gautas praėjusių metų „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis D’Angelo Russellas, o likusias sudėties grandis užpildė menkai girdėti žaidėjai, tokie kaip Ericas Paschallis ar Jordanas Poole’as.

Visgi didžiulės netektys „Warriors“ strategą Steve’ą Kerrą verčia tokius žaidėjus leisti net į starto penketą, o dėl nukentėjo ne tik komandos kokybė, bet ir susižaidimas.

„Mes dar neturime supratimo, kokia komanda esame, – po nesėkmės prieš „Thunder“ sakė S.Kerras. – Žaidžiame be vidurio puolėjų ir naudojame vos 9 žaidėjus. Suprantu, kad kalbu pasiteisinimais, bet tokia realybė. Pakeitėme didžiulę dalį komandos sudėties ir praradome žaidėjus, kurie turėjo daugybę metų patirties šioje lygoje ir mūsų sistemoje.

Dabar turime vėl iš naujo kurti sistemą su jaunais vyrukais, o tai atims daugybę laiko. Tai nebus lengva.”

Nors ir pradėjo sezoną dviem skaudžiais pralaimėjimais, „kariai“ pasitaisyti dar turi galybę laiko – reguliariajame sezone jų dar laukia 80 rungtynių. Vis dėlto situacija, kurią jiems teks taisyti, savo prastumu nustebino ir pačius „Warriors“ žaidėjus.

„Nemaniau, kad viskas bus taip blogai, – tikino D.Greenas. – Žinojau, kad situacija bus pasikeitusi, bet nemaniau, kad varžovai šitaip spardys mūsų užpakalius. Situacija tikrai bloga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas