Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 11

D.Rodmanas apie pirmą pažintį su Kim Jong Unu: „Stipriai prisigėrėme“

Naują populiarumo bangą išgyvenantis NBA krepšininkas Dennisas Rodmanas šiomis dienomis pasaulį nustebino dar viena įdomia istorija. NBA legenda papasakojo apie savo viešnagę Šiaurės Korėjoje ir pažintį su šios šalies lyderiu Kim Jong Unu.

D.Rodmanas Šiaurės Korėjoje lankėsi 2013-aisiais. Jį korėjiečiai pakvietė su šou krepšinio grupe „Harlem Globetrotters“ ir, anot žaidėjo, jis tikrai nesitikėjo, kad viskas baigsis šilta draugyste su Kim Jong Unu.

Anot „Chicago Bulls“ buvusios žvaigždės, jis prieš išvyką į Šiaurės Korėją net nenutuokė, kas yra diktatorius, nes visiškai nesidomi politika.

„Išlipi iš lėktuvo, patiestas raudonas kilimas, aplink – kostiumuoti vyrai. Mane pasitinka 80 asmenų grupė, o aš esu viduryje ir manęs klausia: Ar esu čia laimingas?“, – prisiminė D.Rodmanas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje

Dabar žaidėjas šypsosi, tačiau tuo metu akimirką net buvo išsigandęs ir galvojo, kad parodomųjų rungtynių metu netgi gali būti areštuotas.

Anot žaidėjo, jį apsupę kostiumuoti pareigūnai palydėjo krepšininką į specialią ložę.

„Įėjau į salę ir atsisėdau į karališkai įrengtą kėdę, kokių toje salėje buvo apie 20. Tuomet 22 tūkst. korėjiečių atsistoja ir pradeda aistringai ploti. Tai buvo griausmingi aplodismentai ir aš pagalvojau, kad jie skirti man. Atsistojau ir pradėjau mojuoti, bet tuomet kažkas man sako: „Tie plojimai jam“ ir parodo Kim Jong Uną. Paklausiau, kas jis toks. Man atsakė, kad tai yra lyderis“, – linksmą pažintį su Šiaurės Korėjos vadu pasakojo D.Rodmanas.

Penkis kartus NBA čempionas prisiminė, kad Kim Jong Uno atvykimas sukėlė visišką euforiją, kai kurie korėjiečiai pradėjo netgi verkti.

„Tada jis atsisėdo šalia manęs ir vietine kalba paklausė, ar man patinka jo šalis? Vertėjas išvertė klausimą, o aš atsakiau, kad man ten yra smagu“, – prisiminė D.Rodmanas.

Š.Korėjos diktatorius prasitarė, kad vietoj D.Rodmano norėjo pasikviesti Michaelą Jordaną, tačiau šis atsisakė.

„Scanpix“/AP nuotr./Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje
„Scanpix“/AP nuotr./Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas Šiaurės Korėjoje

Tęsdamas pasakojimą, D.Rodmanas prisiminė, kaip jau tą patį vakarą buvo pakviestas į laukinį vakarėlį.

„Sėdėjome vienas šalia kito ir visą laiką kalbėjomės apie krepšinį. Po rungtynių jis mane pakvietė vakarienės su šiek tiek karaoke, degtine ir merginomis. Stipriai prisigėrėme ir jis staiga pradėjo dainuoti karaoke. Neturėjau supratimo, apie ką tos dainos, bet visi plojo, o draugiją lyderiui palaikė 18 merginų šokėjų grupė. Įdomu tai, kad jos šoko vis pagal tą pačią amerikietišką dainą“, – juokėsi D.Rodmanas.

Po šios kelionės NBA žvaigždė ir politikas tapo gerais bičiuliais, bet niekada nekalbėjo apie politiką.

„Buvome tikrai geri draugai, bet į politikos reikalus aš niekada nesikišau. Mes bendravome tik apie sportą“, – patikino D.Rodmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas