Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 09

D.Sabonio pasirodymas „All-Star“ mače sulaukė prasčiausio pažymio: „Jam netinka tų rungtynių formatas“

Domantas Sabonis laimėjo NBA įgūdžių konkursą, tačiau „All-Star“ rungtynėse ryškesniu vaidmeniu neišsiskyrė. Garsus JAV žurnalistas mano, kad dėl to kaltas lietuviui netinkantis žvaigždžių susitikimo formatas.

ESPN rašantis Kevinas Peltonas po „All-Star“ renginio įvertino visų jo dalyvių pasirodymus rungtynėse ir konkursuose.

D.Saboniui vertinimo skalėje nuo A iki F buvo skirtas C pažymys, prilygstantis maždaug septynetui dešimtbalėje sistemoje.

„All-Star“ rungtynių formatas netinka Saboniui. Tai buvo aišku, kai jis lėtai stūmėsi žaisdamas nugara į krepšį, o paskui prametė metimą atsilošęs antrajame kėlinyje. Tai buvo tik vienas iš dviejų Sabonio metimų rungtynėse. Be 2 taškų, jis dar pasižymėjo atkovotu kamuoliu ir rezultatyviu perdavimu“, – lietuvio pasirodymą vertino K.Peltonas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ginasi prieš Kyrie Irvingą
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ginasi prieš Kyrie Irvingą

Iš visų „All-Star“ rungtynių dalyvių tokio prasto pažymio sulaukė tik vienas žaidėjas – žvaigždžių mače debiutavęs „Utah Jazz“ veteranas Mike'as Conley.

Geriausius įvertinimus (A) gavo šeši žaidėjai: MVP statulėlę atsiėmęs Giannis Antetokounmpo, Stephenas Curry, Damianas Lillardas, Chrisas Paulas, Jamesas Hardenas ir Kyrie Irvingas.

Kur kas geresnio įvertinimo D.Sabonis sulaukė už pergalę įgūdžių konkurse.

Visus tris varžovus įveikęs lietuvis iš K.Peltono gavo A įvertinimą, prilygstantį silpnam dešimtukui arba stipriam devynetui (aukščiausias pažymys yra A+).

„Sabonis, 2020-ųjų vicečempionas, prisijungė prie Bamo Adebayo, Kristapo Porzingio ir Karlo-Anthony Townso bei tapo ketvirtuoju aukštaūgiu, laimėjusiu įgūdžių konkursą per pastaruosius šešerius metus, kai jie ėmė varžytis kartu su gynėjais.

Sabonis kliūčių ruožą visus kartus įveikė švariai ir, kaip pažymėjo Ernie Johnsonas iš TNT televizijos, geriau pataikė tritaškius nei įprastai tą daro rungtynėse (Sabonis per karjerą tritaškius meta 32 proc. tikslumu). Per pirmus du etapus jis pataikė iš pirmo karto, o finale prieš Nikolą Vučevičių jam pavyko tik iš kelių mėginimų“, – rašė ESPN apžvalgininkas.

VIDEO: Domantas Sabonis NBA įgūdžių konkurse

Be D.Sabonio, tarp įgūdžių, tritaškių ir dėjimų konkurso dalyvių A pažymius gavo tik tritaškių konkurso nugalėtojas Stephenas Curry bei jam tik paskutiniu metimu nusileidęs Mike'as Conley.

Pats prasčiausias pažymys atiteko Lukai Dončičiui, kuris už slogų pasirodymą įgūdžių konkurse, kuriame nusileido D.Saboniui, sulaukė D įvertinimo (ketverto–penketo dešimtbalėje sistemoje).

„Kaip teisingai pažymėjo TNT komentatoriai, Dončičius vykdė užduotis mažesniu nei šimtaprocentiniu greičiu. Jis dar tik gaudė kamuolį po metimo iš po krepšio, kai Sabonis jau pataikė tritaškį, užkirsdamas kelią Dončičiui kovoti dėl apdovanojimo“, – apie slovėno debiutinį pasirodymą konkurse rašė K.Peltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas