Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 23

D.Sabonis nepelnytai neįvertintų NBA žaidėjų sąraše nusileidžia tik vienai žvaigždei

„Complex Sport“ tinklaraštininkas, buvęs žurnalo „Dime Magazine“ redaktorius Spenceris Lundas sudarė, jo nuomonė, labiausiai nepelnytai neįvertintų NBA žaidėjų sąrašą. Antroje jo vietoje atsidūrė „Indiana Pacers“ lietuvis Domantas Sabonis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Lundas priminė „Oklahoma City Thunder“ ir „Pacers“ sandorį, kurio dėka Paulas George'as atsidūrė Oklahomoje, o D.Sabonis ir Victoras Oladipo – Indianoje. Tuomet atrodė, kad „Thunder“ – sandorio laimėtojas.

Dabar apžvalgininkas D.Sabonį lygina su Nikola Jokičiumi, pabrėždamas, kone nepriekaištingus lietuvio statistinius duomenis.

„Jis sumeta beveik viską arčiau krepšio ir pagriebia beveik viską, kas nuo jo atšoka“, – rašo S.Lundas.

Pasak jo, D.Sabonis turėtų būti vienas tvirčiausių kandidatų į Šešto žaidėjo apdovanojimą, nors pripažįsta, kad konkurencija šioje nominacijoje šiemet kaip niekad didelė.

Pirmąją labiausiai neįvertintų žaidėjų sąrašo vietą S.Lundas atidavė Blake'ui Griffinui, „Detroit Pistons“ lyderiui.

B.Griffinas – viena ryškiausių lygos žvaigždių, tačiau S.Lundas paaiškina, kodėl po 25,6 taško pelnantis krepšininkas atsidūrė tokio sąrašo viršuje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas

Pasak apžvalgininko, dažnai neįvertinamas B.Griffino progresas pastaraisiais metais, mat krepšininkas labai pagerino savo metimo techniką, taip pat aikštės matymą ir įžaidinėjimo įgūdžius, kuriais jis naudojasi net ir žaisdamas ketvirtoje pozicijoje.

„Pistons“ gebėjimas pelnyti taškus tampa visiškai baisus, baisesnis nei blogiausios pagal šį kriterijų „Bulls“ komandos, kai B.Griffinas atsisėda ant suolo“, – rašo S.Lundas.

Į dešimtuką jis taip pat įtraukė Jrue Holiday, Joshą Richardsoną, Luką Dončičių, Tobiasą Harrisą, Robertą Covingtoną, Buddy Hieldą, Pascalį Siakamą ir... Kevino Duranto bei Stepho Curry tandemą.

Pasak S.Lundo, abu šie krepšininkai itin aukštai vertinami kaip individualūs žaidėjai, tačiau jų, kaip superžvaigždžių, tandemas dar nepakankamai įvertintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas