Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 14

D.Sabonis pagerino klubo rekordą ir taikosi į geriausią NBA pasiekimą per 19 metų

Įspūdingai NBA aikštelėse dominuojantis Domantas Sabonis praėjusią naktį į savo pasiekimų sąrašą įrašė dar vieną rekordą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / USA TODAY Sports/„Scanpix“ nuotr.

Monstrišką trigubą dublį (23 taškai, 17 atkovotų kamuolių ir 15 rezultatyvių perdavimų) surinkęs ir Michaelą Jordaną pavijęs lietuvis tapo „Sacramento Kings“ klubo rekordininku pagal per sezoną surinktus dvigubus dublius.

65-as rungtynes šį sezoną sužaidęs Domas dvigubu dviženkliu pasirodymu pasižymėjo jau 54-ą kartą 2022–2023 m. kampanijoje.

Taip jis pagerino iki šiol DeMarcusui Cousinsui priklausiusį klubo rekordą Sakramento eroje (nuo 1985 m.) – amerikietis 2013–2014 m. sezone dvigubu dubliu buvo pasižymėjęs 53 kartus.

Vos 11 sykių šiame sezone dviejų dviženklių rodiklių nepasiekęs lietuvis pretenduoja ir į įspūdingą pasiekimą lygos mastu.

„Kings“ likus žaisti dar 15 rungtynių, D.Sabonis kėsinasi pakartoti geriausią dvigubų dublių pasiekimą nuo 2004 metų.

Per beveik du dešimtmečius daugiausia dvigubų dublių per sezoną buvo surinkęs tuometinis „Detroit Pistons“ centras Andre Drummondas – jis dviženklius skaičius fiksavo 69 kartus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Andre Drummondas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Andre Drummondas

Apskritai tai yra trečias rezultatas nuo 1984–1985 m. sezono, kai buvo imta fiksuoti tokia statistika. Rekordas – 72 dvigubi dubliai – priklauso „Houston Rockets“ legendai Hakeemui Olajuwonui, o antroje vietoje yra Kevinas Garnettas, 2003–2004 m. sezone tapęs lygos MVP ir rinkęs dublį 71 kartą.

Nuo tada vos šešiems krepšininkams pavyko surinkti bent 65 dvigubus dublius per sezoną, o D.Sabonis kol kas žengia tempu, galinčiu leisti jam pasiekti tokį rezultatą.

Iš viso šiame sezone lietuvis per susitikimą renka po 19 taškų, atkovoja po 12,4 kamuolio ir atlieka po 7,1 rezultatyvaus perdavimo. Pagal atkovotus kamuolius lygoje jis yra pirmas, pagal rezultatyvius perdavimus – dvyliktas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Praėjusioje akistatoje jis užfiksavo ir daugiau pasiekimų. Lietuvis tapo pirmuoju „Kings“ krepšininku po Oscaro Robertsono ir Normo Van Liero, kuris per sezoną surinko bent 10 trigubų dublių, taip pat užfiksavo ir pirmas „Kings“ žaidėjo rungtynes su bent 20 taškų, bent 15 sugriebtų kamuolių ir bent 15 rezultatyvių perdavimų nuo O.Robertsono, žaidusio tuometinėje „Cincinnati Royals“ komandoje 1960–1970 m., laikų.

Domo vedama „Kings“ komanda su 40 pergalių ir 27 pralaimėjimais Vakarų konferencijoje žengia trečia.

Be to, pirmadienį D.Sabonis jau antrą kartą šiame sezone ir trečią kartą karjeroje buvo paskelbtas naudingiausiu Vakarų konferencijos savaitės žaidėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas