Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 20

D.Sabonis papasakojo apie žaidimą per skausmus ir svarstymus dėl operacijos

„Sacramento Kings“ pergalingai skrieja NBA pirmenybėse ir žaibiškai artėja prie atkrintamųjų varžybų, kurių Kalifornijos sostinė nematė 17 metų, o to svarbiausi kaltininkai yra Domantas Sabonis ir De'Aaronas Foxas. Du „Kings“ lyderiai pateko ir į „The Athletic“ žymiausio žurnalisto Shamso Charanios akiratį.

Lietuvis su komandos draugu apsilankė Sh.Charanios vedamoje laidoje „Stadium“ platformoje ir pasidalino savo mintimis apie dabartinį sezoną, kuriame „Kings“ stebina visus.

43 pergales ir 27 pralaimėjimus turinti komanda Vakarų konferencijoje dalinasi 2-3 vietas ir viršija turbūt kiekvieno NBA sirgaliaus lūkesčius.

Prie to stipriai prisideda ne tik komandos lyderiai D.Sabonis ir D.Foxas, žaidę „All-Star“ rungtynėse, bet ir treneris Mike'as Brownas, dabar laikomas pagrindiniu kandidatu laimėti geriausio sezono trenerio apdovanojimą.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis, De'Aarronas Foxas, Mike'as Brownas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis, De'Aarronas Foxas, Mike'as Brownas

„Jis įvedė atskaitomybę ir iš karto iš visų išsireikalavo, ko norėjo. Net ir rungtynėse matome, kaip jis nevengia paprašyti minutės pertraukėlės sužaidus 30 sekundžių, – apie trenerio įtaką „Stadium“ pasakojo D.Sabonis. – Jis turi laimėtų titulų patirties, dėl to mane labai nudžiugino, kai sužinojau, kad jis mus treniruos.“

D.Sabonis į Sakramentą atvyko praėjusiais metais per „Kings“ mainus su „Indiana Pacers“. Jų metu į Sakramentą lietuvis buvo iškeistas kartu su Justinu Holiday ir Jeremy Lambu, o priešingai kryptimi pasuko jaunoji žvaigždė Tyrese'as Haliburtonas, Buddy Hieldas ir Tristanas Thompsonas.

„Buvo beprotiška. Miegojau pietų miegą prieš rungtynes su „Hawks“, kai sulaukiau skambučio. Reakcija buvo „vau“, – akimirką, kai sužinojo apie mainus, prisiminė D.Sabonis. – Visi mano draugai, trenerių štabas, pažįstami žmonės, su kuriais užmezgiau santykius Indianoje, atėjo pas mane į kambarį praleisti šiek tiek laiko prieš išvykdami į rungtynes. Visa tai vyko mums būnant išvykoje. Tada atsisveikinime, su Justinu ir Jeremy sėdome į lėktuvą ir išskridome.“

„Kai tai įvyko ir pamačiau, kas dalyvavo mainuose, pamaniau, kad prarandame žmogų, kuris bus lygos žvaigždė. Tačiau tuo pačiu mes gavome žaidėją, kuris jau buvo „All-Star“ dalyvis, – pasakojo D.Foxas. – Mano reakcija buvo tokia, jog niekada nebuvau žaidęs su aukštaūgiu, kuris pritraukia tiek varžovų dėmesio. Manau, kad abiejų mainuose dalyvavusioms komandoms jie išėjo į naudą.“

D.Sabonis žaidžia įspūdingą sezoną nepaisant to, jog dar gruodį jis patyrė traumą, kai lūžo jo dešinės rankos nykščio kaulas. Praleidęs vienerias rungtynes jis greitai grįžo ant parketo, o iš viso šį sezoną iš 70 mačų praleido tik du.

„Kai tai įvyko, buvo svarstymų, ar darytis operaciją, ar ne, – prisiminė gruodžio pabaigos įvykius lietuvis. – Aš prašiau šiek tiek palaukti, duoti man kelias dienas ir išlaukti, kol praeis patinimas. Norėjau pažiūrėti, ar galiu žaisti. Tose rungtynėse prieš Denverį (pirmose rungtynėse po patirtos traumos – red. past.) jutau skausmą, bet stengėmės kuo labiau apsaugoti tą vietą ją sutvarstydami. Dabar situacija neabejotinai geresnė negu pirmosiomis savaitėmis.“

Tiek D.Sabonis, tiek D.Foxas šį sezoną rimtai pretenduoja patekti ir į simbolinę sezono komandą „All-NBA“, kuri sudaroma iš trijų penketų. Lietuviui vidurio puolėjo pozicijoje aršią konkurenciją sudaro Nikola Jokičius ir Joelis Embiidas, bet šiuo metu Domas laikomas neabejotinu favoritu būti trečiame „All-NBA“ penkete.

USA TODAY Sports/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
USA TODAY Sports/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Sh.Charania paprašė abiejų „Kings“ vedlių argumentuoti, kodėl jų komandos draugas turėtų būti „All-NBA“ narys.

„Nėra jokių abejonių, kad Domas yra vienas iš trijų geriausių NBA centrų. Jokių abejonių, – sakė D.Foxas. – Jis renka trigubus dublius, pirmauja lygoje pagal dvigubus dublius. Nemanau, kad jo pozicijoje yra žaidėjų, žaidžiančių ženkliau geriau už jį. Manau, kad jis vienoje gretoje su Jokičiumi ir Joeliu Embiidu. Jie žaidžia puikiai, bet jei Domas būtų praleidę 25 rungtynes, mes tikrai nebūtume ten, kur esame dabar. Tai ir yra priežastis, kodėl jis turėtų patekti į „All-NBA“ komandą.“

„Ponas „clutch“ (puikiai rungtynių pabaigas žaidžiantis žaidėjas – red. past.), – juokėsi Domas pradėjęs kalbėti apie D.Foxą. – Be jo nebūtume ten, kur esame. Daugybėje rungtynių jis perėmė kontrolę ketvirtajame kėlinyje. Jei rungtynės klostosi apylygiai, jis tiesiog prisiima atsakomybę sau. Jis padaro kiekvieną iš mūsų geresniu, o jo pasitikėjimas savimi įkvepia ir kitus. Rungtynių pabaigose būname ramūs ir nesijaudiname. Net jei atsiliekame keturiais taškais likus minutei, žinome, kad apsigynę tikrai pelnysime taškus – tiesiog duosime kamuolį jam (rodo į D.Foxą – red. past.), o jis padarys visa kita.“

D.Sabonis šį sezoną per susitikimą renka po 19,2 taško, atkovoja po 12,5 kamuolio ir atlieka po 7,2 rezultatyvaus perdavimo. Jis pirmauja lygoje pagal sugriebtus kamuolius ir dvigubus dublius, pagal trigubus dublius yra antras, pagal rezultatyvius perdavimus – dvyliktas.

D.Foxas per mačą pelno po 25,3 taško ir atlieka po 6,2 rezultatyvaus perdavimo. „Kings“ gynėjas yra keturioliktas pagal taškus ir pirmauja NBA lygoje pagal rezultatyvumą atkaklių rungtynių pabaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas