Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 24

D.Saboniu nesusidomėję „76ers“ ruošiasi mesti tinklus ant NBA superžvaigždės

NBA mainų terminas baigsis jau po daugiau nei dviejų savaičių, o Benas Simmonsas vis dar yra „Philadelphia 76ers“ klubo dalis. Panašu, kad situacija gali nepasikeisti ir po vasario 10-osios, kai NBA klubai nebegalės mainytis krepšininkais.
Iš kairės: Domantas Sabonis, Benas Simmonsas, Jamesas Hardenas
Iš kairės: Domantas Sabonis, Benas Simmonsas, Jamesas Hardenas / „Scanpix“ nuotr.

„The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pranešė, jog visą šį sezoną B.Simmonsą mėginantys iškeisti „Sixeriai“ veikiausiai neskubės to padaryti ir lauks tarpsezonio, kai vaikysis „Brooklyn Nets“ žvaigždės Jameso Hardeno.

Anot Sh.Charanios, Filadelfijos klubo netenkina dabar gaunami pasiūlymai, o vasarą „76ers“ galėtų tikėtis už B.Simmonsą gauti prieš kelerius metus naudingiausiu lygos krepšininku išrinktą barzdočių.

Žurnalisto šaltiniai informuoja, jog „76ers“ nuomonę prieš vasario 10-ąją pakeistų tik atsiradęs neatmetamas pasiūlymas, kuriuo jie galėtų sustiprinti komandą ir jau šiemet kovoti dėl čempionų žiedų.

Pastaruoju metu rimčiausiai galimybe gauti B.Simmonsą domėjosi „Sacramento Kings“ ir „Atlanta Hawks“ klubai, bet šaltiniai teigia, kad „76ers“ nežada nuleisti australo kainos ir atiduoti jį už tiek, kiek dabar siūlo „karaliai“ ir „vanagai“.

Sh.Charanios teigimu, mainais už 25-erių 208 cm ūgio žaidėją „Sixers“ norėtų gauti „All-Star“ lygio žaidėją ir keletą pirmojo naujokų biržos rato šaukimų.

„Scanpix“/AP nuotr./Benas Simmonsas
„Scanpix“/AP nuotr./Benas Simmonsas

Įdomu tai, kad Darylo Morey ir kitų „76ers“ vadovų nesudomino ir mainų galimybė su „Indiana Pacers“, kuriuose būtų įtrauktas Domantas Sabonis. Sh.Charanios teigimu, Filadelfijos klubo nedomina ir aplink „Kings“ lyderį De'Aaroną Foxą bei „Toronto Raptors“ kamerūnietį Pascalį Siakamą sudėlioti pasiūlymai.

„Organizacija jaučia, kad šie žaidėjai nėra komandos čempioniškas ambicijas išpučiančios detalės ir negalėtų puikiai derėti prie dabartinės sudėties“, – teigia Sh.Charania.

B.Simmonsas „76ers“ gretose šį sezoną dar nesužaidė nė vienerių rungtynių. Praėjusiame sezone jis vidutiniškai rinko po 14,3 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 6,9 rezultatyvaus perdavimo bei geriausiai besiginančio lygos krepšininko rinkimuose nusileido tik „Utah Jazz“ bokštui Rudy Gobert'ui.

Filadelfijos klubas, vedamas įspūdingą sezoną žaidžiančio Joelio Embiido, šį sezoną su 27 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų Rytų konferencijoje užima šeštą vietą.

J.Hardenas „Nets“ gretose renka po 22,7 taško, 8 atkovotus kamuolius ir 10,1 rezultatyvaus perdavimo. Jis po šio sezono turės galimybę pratęsti sutartį su Bruklino klubu dar sezonui už 47,3 mln. JAV dolerių, tačiau priešingu atveju taptų laisvuoju agentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas