Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 16

Dabartinės „Mavericks“ gulbės giesmė – pasmerkta serija su „Thunder“

Tai bus jau trečioji Dirko Nowitzkio ir Kevino Duranto akistata NBA atkrintamosiose varžybose. Dvi skirtingą kryptį pasirinkusios komandos padovanos mums akiai patrauklią, rezultatyvių rungtynių seriją. Realu, kad tai paskutiniai metai, kai matome būtent tokius komandų veidus. Didelė tikimybė, kad „Thunder“ neišsaugos K.Duranto, o Dalaso ateinančių metų sudėties, turbūt, neįsivaizduoja nė pats komandos savininkas Markas Cubanas.
Dirkas Nowitzkis ir Kevinas Durantas
Dirkas Nowitzkis ir Kevinas Durantas
NBA atkrintamosios | „Oklahoma City Thunder“ – „Dallas Mavericks“ | 4:30 LT laiku

Scenarijus. Serija prasidės dviem susitikimais Oklahomoje, po to seks du susitikimai „American Airlines“ arenoje, Dalase. Realu tikėtis, kad po to komandoms teks dar šiek tiek pakeliauti. Traumų kamuojami „Mavericks“ turėtų iškovoti bent vieną pergalę namų aikštelėje.

Istorija. Iš viso ekipos reguliariajame sezone susitiko 147 kartus, iš kurių 77 triumfavo „Thunder“. Atkrintamosiose komandos laimėjo po dvi tarpusavio serijas, o iš 18 rungtynių, 10 kartų stipresni buvo taip pat „Thunder“. Šiame sezone Dalaso ekipa pralaimėjo visus keturis tarpusavio mačus, tačiau verta pastebėti, kad du iš jų baigėsi tik 3 taškų skirtumu.

Įdomiausi akcentai

Trenerių dvikova – Rickas Carlisle'as prieš Billy Donovaną. Treneris yra bene vienintelis „Mavs“ pranašumas. R.Carlisle'as – jau kone legendinis NBA treneris, atvedęs Dalaso ekipą į čempioniškas aukštumas. Taip, B.Donovanas tapo tik trečiuoju treneriu istorijoje, savo debiutiniame sezone iškovojusiu 55 pergales, tačiau atkrintamosios yra visa kas kita. R.Carlisle'o sukaupta 115 rungtynių atkrintamosiose patirtis gali sužaisti svarbų vaidmenį.

„Scanpix“ nuotr./Rickas Carlisle'as
„Scanpix“ nuotr./Rickas Carlisle'as

Puolimas. „Mavericks“ vidutiniškai pelno po 102,3 taško per rungtynes ir tai nėra blogas rezultatas. Bet to neužteks – „Thunder“, pelnydami 110,2 taško, nusileidžia tik „Warriors“ klubui

Sunkiai įsivaizduojame, kad nebe jaunuolis Deronas Williamsas galėtų sustabdyti trigubų dublių karalių Russellą Westbrooką. Visiškai neįsivaizduojame, kas ir kaip galėtų bent pristabdyti Keviną Durantą.

Teksaso ekipos vienintelis šansas – įsivelti į taškų lenktynes ir tiesiog bandyti įmesti daugiau nei varžovai. Chandleris Parsonsas, panašu, kad dar negalės padėti komandai dėl kelio traumos, tad visa našta užguls Dirko Nowitzkio ir Wesley Matthewso pečius. Sėkmės, bandant apibėgti „Thunder“.

„Thunder“ ir „Mavericks“ susitikimų istorija
„Thunder“ ir „Mavericks“ susitikimų istorija

Statistika. Akivaizdi Oklahomos klubo persvara vienoje svarbiausių kategorijų – pagal atkovotus kamuolius „Thunder“ užima 1 vietą lygoje (vid. 48,6), kai tuo tarpu „Mavericks“ dalinasi 19-20 vietas (vid. 43,1).

„Thunder“ taikliau meta dvitaškius bei tritaškius, daugiau blokuoja metimų, atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų. „Mavericks“ gali pasigirti tik mažesniu klaidų skaičiumi – 12,3 prarasto kamuolio per rungtynes yra trečias rezultatas lygoje.

Prognozė. Dirkas sužaidžia įspūdingas rungtynes ir grąžina seriją atgal į Oklahomą. Ten „Thunder“ sutvarko visus formalumus ir triumfuoja serijoje rezultatu 4-1.

„Oklahoma City Thunder“ – 90%

„Dallas Mavericks“ – 10%

Serijos laimėjimo tikimybės
Serijos laimėjimo tikimybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito