Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 27

Dar viena K.Irvingo iniciatyva: rems nežaisiančias WNBA krepšininkes

Birželį iš pradžių raginęs nepratęsti NBA sezono, o vėliau skatinęs kitus žaidėjus rinktis nedalyvavimą finalinėje sezono stadijoje, dabar „Brooklyn Nets“ įžaidėjas Kyrie Irvingas atsisuko į moterų krepšinį.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA WNBA

Tiesa, šiuo atveju NBA žvaigždė ėmėsi konkrečių veiksmų ir pažadėjo net 1,5 mln. JAV dolerių sumą toms žaidėjoms, kurios neketina rungtyniauti ką tik prasidėjusiame sezone dėl koronaviruso baimės, socialinio neteisingumo ar kitų asmeninių priežasčių.

K.Irvingas gražios iniciatyvos ėmėsi kartu su WNBA žaidėja Natasha Cloud, kuri jau pareiškė, kad šį sezoną nerungtyniaus.

Manoma, kad toks „Nets“ krepšininko žingsnis paskatins prie iniciatyvos prisidėti ir daugiau kur kas didesnes sumas nei moterys krepšininkės uždirbančių NBA žaidėjų.

WNBA krepšininkių atlyginimai yra bent 40 kartų mažesni už NBA žaidėjų – moterys vidutiniškai uždirba 200 tūkst. dolerių, kai vyrai – kone 8 mln. Tiesa, WNBA sezonas įprastai trunka gerokai trumpiau – apie penkis mėnesius, tad krepšininkės dar spėja pažaisti ir Europoje ar kituose žemynuose.

Kad pretenduotų į K.Irvingo inicijuoto fondo paramą, WNBA krepšininkės turės pateikti savo nežaidimo priežastis bei įrodyti, kad negauna atlyginimo iš komandos.

Jeigu nežaidimo priežastis yra susijusi su sveikata, į paramą galės pretenduoti tik krepšininkės, nukentėjusios nuo COVID-19.

„Jeigu žmogus nusprendė kovoti dėl socialinio teisingumo, sutelkti dėmesį į fizinę ir emocinę savo savijautą, o gal paprasčiausiai praleisti daugiau laiko su šeima, ši iniciatyva jam padės“, – savo pranešime sakė K.Irvingas, kitą sezoną uždirbsiantis daugiau nei 33 mln. dolerių.

2020 m. WNBA sezonas prasidėjo dviem mėnesiais vėliau nei planuota – liepos 25-ąją ir turėtų tęstis mažiausiai iki spalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas