Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 17

Dar viena pabaiga? Kevinas Garnettas galvoja apie pasitraukimą

2015-2016 m. NBA sezonas jau tapo paskutiniu legendiniams „Los Angeles Lakers“ bei „San Antonio Spurs“ krepšininkams Kobe Bryantui ir Timui Duncanui. Niekas per visą istoriją nėra sužaidęs 22 sezonų stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje ir panašu, kad Kevinas Garnettas pasiliks prie savo mėgstamiausio skaičiaus – 21. „Timberwolves“ legenda į aikštę, ko gero, neišbėgs.
Kevinas Garnettas
Kevinas Garnettas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu KG nuspręstų rungtyniauti artėjantį sezoną, tai būtų jau 22 jo sezonas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Jis pralenktų 21 metus NBA žaidusius Robertą Parishą ir Keviną Willisą.

Tačiau jis ant parketo pasirodys tik tuo atveju, jeigu žinos, kad gali sužaisti geriau nei praėjusį sezoną. 2015-2016 m. KG vidutiniškai rinko po 3 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. Dėl skausmų keliuose jis sužaidė vos 38 rungtynes.

Tikėtina, kad K.Garnettas pasirinks daugiau nebežaisti, o tai reikštų, kad jis iš krepšinio pasitraukė tais pačiais metais kaip ir T.Duncanas bei K.Bryantas. Visi šie trys žaidėjai turėtų papildyti NBA Šlovės muziejų 2021 m.

Legendiniam „Timberwolves“ krepšininkui gegužės mėnesį suėjo jau 40 metų. Jis jau kalbėjosi su komandos vadovais bei naujuoju ekipos treneriu Tomu Thibodeau, tačiau konkretaus atsakymo nežino niekas.

K.Garnetto sutartis kitiems metams siekia 8 mln. JAV dolerių, o tai nesudaro jokių problemų „vilkams“ finansiškai.

KG yra vienintelis krepšininkas, kuris naujokų biržoje buvo pašauktas prieš 1998 m. lokautą ir vis dar nebaigė karjeros. Jis 12 sezonų praleido Minesotoje, su „Celtics“ laimėjo NBA titulą 2008-aisiais ir dar kelis metus praleido Brukline.

„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Garnettas
„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Garnettas

„Manau, kad jis labai nerimauja dėl artėjančių metų, – teigė vienas geriausių snaiperių NBA istorijoje Reggie Milleris. – Jam jau 40, todėl jis dvejoja dėl savo sveikatos. KG tikrai nori žaisti, tačiau ar jo kūnas atlaikys dar metus?“

„Timberwolves“ puolėjas yra penktas per visą istoriją pagal sužaistas rungtynes (1462) bei trečias pagal minutes praleistas aikštėje reguliariajame sezone (50 418). Tai beveik tiek pat, kiek Chrisas Paulas ir Kevinas Durantas kartu sudėjus.

Minesotos ekipa praėjusį sezoną žaidė geriau, kai KG buvo aikštėje (14-24 prieš 15-29). Jis vis dar neblogai ginasi ir gali atkovoti atšokusius kamuolius, nors puolime ir nebėra didelė grėsmė.

Tačiau K.Garnettui reikėtų sužaisti dar vienerius metus. Jeigu jis rungtyniaus artėjantį sezoną, tai į NBA Šlovės muziejų pateks metais vėliau nei K.Bryantas ir T.Duncanas. Tai reiškia, kad jis taptų pagrindine 2022 m. laidos dalimi, o gal net dalintųsi scena su savo bičiuliu Paulu Pierce'u.

„Jis būtų centrinė figūra ir savo kalbą sakytų paskutinis, – teigė R.Milleris. – NBA šiuo metu nėra lengva. Jau praradome Kobe ir Timmį. Sekantis greičiausiai bus KG, o vėliau seks Dirkas Nowitzki, Paulas Pierce'as, Vince'as Carteris ir kiti...“

K.Garnettas savo sprendimo dar nepriėmė, tačiau reikia tikėtis, kad jis sugrįš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento