Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 24

Davidas Blattas ir Dwane'as Casey – tarp šio sezono pretendentų likti be darbo

Prieš prasidedant naujajam NBA sezonui „Sports Illustrated“ apžvelgė visų 30-ies komandų trenerių padėti klube. Vienas įtakingiausių JAV žiniasklaidos priemonių sureitingavo trenerius pagal tai, kiek saugi jų pozicija klube. Tarp esančių „ant karštosios kėdės“ atsidūrė ir vicečempionų treneris Davidas Blattas, o Jono Valančiūno treneris Dwane'as Casey – vos laipteliu aukščiau.
Dwane'as Casey
Dwane'as Casey / „Scanpix“/AP nuotr.

„Toronto Raptors“ strategas D.Casey pradeda penktąjį savo sezoną Kanados komandoje. Tai paskutinis, pagal 2014-aisiais su klubu atnaujintą sutartį, garantuotas 58-erių trenerio sezonas, galintis būti lemiamas jo karjeroje Toronte.

Nepaisant to, kad „Raptors“ klubas kiekviename iš ketverių D.Casey sezonų pagerindavo savo rezultatą reguliariajame sezone, trenerio darbas yra vertinamas prieštaringai.

Nors reguliariajame sezone viskas būna gerai, tačiau prasidėjus atkrintamosioms „Raptors“ sugriūva. Antrus metus iš eilės Toronto ekipa iš kovos dėl titulo pasitraukė jau pirmajame atkrintamųjų raunde – šįkart gėdingai 0:4 buvo nusileista „Washington Wizards“.

„Raptors“ generalinis vadybininkas Masai Ujiri vasarą kaip reikiant padirbėjo žaidėjų rinkoje, sustiprino komandą DeMarre Carrollu, Cory Josephu, Bismacku Biyombo ir Luisu Scola, tad treneriui laikas dar labiau pagerinti rezultatus – ypač atkrintamosiose. Jei ne, 2015-2016 m. sezonas Jono Valančiūno strategui gali būti paskutinis „Raptors“ klube.

„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Kevinas McHale'as
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Kevinas McHale'as

Visiškai kitoje situacijoje yra kito lietuvio Donato Motiejūno atstovaujamos „Houston Rockets“ ekipos treneris Kevinas McHale'as. Anot „Sports Illustrated“, ketverius metus „Rockets“ vadovaujantis 57-erių specialistas savo kėdėje yra tikrai saugus.

Prieš praėjusį sezoną jis tikrai toks nebuvo, tačiau po puikių metų, kai „Rockets“ pasiekė Vakarų konferencijos finalą, K.McHale'as gavo naują sutartį bei išsaugojo visus svarbiausius žaidėjus. Negana to, prie jų prisijungė ir Ty Lawsonas, tad „Rockets“ dabar drąsiai galima vadinti viena talentingiausių NBA komandų.

Tik sunkiai nuspėjamos aplinkybės ir visiška nesėkmė ateinančiame sezone priverstų „Rockets“ vadovus svarstyti apie naujo trenerio paieškas.

„Scanpix“/AP nuotr./Davidas Blattas
„Scanpix“/AP nuotr./Davidas Blattas

Nepaisant to, kad pernai pasiekė NBA finalą, „Cleveland Cavaliers“ ekipos treneris Davidas Blattas, anot „Sports Illustrated“, sėdi ant labai karštos kėdės.

Antrą sezoną NBA dirbantis amerikietis vadovauja komandai, kuri su visais mokesčiais šį sezoną atsieis apie 170 mln. JAV dolerių. Jo dispozicijoje – daugiausiai įtakos žaidimui darantis NBA krepšininkas LeBronas Jamesas puiki komanda.

Bet kuriam treneriui tai reikštų finalą arba atleidimo lapelį. Tačiau D.Blatto situacija dar sunkesnė.

Praėjusį sezoną ne kartą buvo gandų apie L.Jameso ir D.Blatto ne pačius geriausius santykius. Nepaisant to bei „Cavaliers“ užplūdusių traumų, komanda pasiekė NBA finalą. Tad šiemet ekipa privalo pasiekti dar daugiau – tapti čempione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas