Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 27

Davido Blatto antrieji metai NBA: psichologinis presas slėgs dar stipriau

Davido Blatto debiutinis sezonas stipriausioje planetos lygoje priminė linksmuosius kalnelius. Iš pradžių strategas vos išsaugojo savo postą, o baigiantis NBA sezonui vos neužkopė į pačią viršūnę. Antrieji metai prie „Cleveland Cavaliers“ komandos vairo atlapaširdžiam treneriui žada būti ne mažiau intriguojantys, o psichologinis presas jį spaus turbūt netgi stipriau nei praėjusį sezoną.
LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas
LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Praėjusį sezoną mums pritrūko parako ir sveikų krepšininkų, o finale mes sutikome iš tiesų nuostabų varžovą“, – karčią pirmųjų metų patirtį Ohajuje ir 2:4 pralaimėtą finalo seriją „Golden State Warriors“ ekipai prisiminė D.Blattas.

Lemiamoje finalo serijoje „Cavs“ trūko traumuotų Kyrie Irvingo (kelio girnelė), Kevino Love'o (išniręs petys) ir Andersono Varejao (plyšęs Achilas), o be jų sėkmingai kovoti prieš puikiai subalansuotą Oklando ekipą jėgų pristigo.

Tačiau naujojo sezono startas taip pat nebus lengvas. Komandos lyderis LeBronas Jamesas praleido didžiąją treniruočių stovyklos dalį dėl skaudančios nugaros. Žvaigždei leidžiami priešuždegiminiai vaistai, o komandos daktarai netgi įspėja, kad krepšininkui gali būti atlikta operacija.

K.Irvingas tęsia reabilitaciją po operacijos ir vis dar nesitreniruoja pilna jėga, o Imanas Shumpertas susižeidę riešą likus vos kelioms dienoms iki treniruočių stovyklos pradžios ir negrįš į rikiuotę mažiausi iki gruodžio. K.Love'as, A.Varejao ir Timofėjus Mozgovas (kelis) taip susiduria su sveikatos problemomis.

Į traumuotų „Cavs“ narių gretas buvo patekęs net ir pats D.Blattas. Treneriui teko gultis ant operacinio stalo ir gydytis paveldimą ligą teleangiektaziją – mažų paviršinių odos ar gleivinės kraujagyslių išsiplėtimą.

Taigi treneriui naująjį sezoną tenka pasitikti kone ekstremaliomis sąlygomis, tačiau D.Blattas supranta, kad kito kelio nėra. Jei strategas nesugebės laimėti antruoju bandymu, „Cavs“ ilgiau nelauks ir imsis permainų.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas

Praėjusį sezoną strategas neišvengė trinties su savo auklėtiniais, tad vasarą ėmėsi gerinti atmosferą drabužinėje ir dabar komandoje turi mažiausiai du jį tikrai palaikančius žaidėjus, su kuriais praėjo ugnį ir vandenį treniruodamas Rusijos rinktinė – T.Mozgovą ir Saša Kauną.

Su kitu aukštaūgiu K.Love'u treneris praleido ne vieną valandą kalbėdamasis ir galiausia įtikino jį pasirašyti naują penkerių metų 113 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.

LeBronas yra išskirtinis, ypatingas žmogus, ypatingas krepšininkas. Vienas geriausių per visą šio žaidimo istoriją ir nusipelno pagarbos.

Ir žinoma, bene svarbiausia tema – D.Blatto ir L.Jameso santykiai. „Abu mes siekiame to paties tikslo, abu mes puikiai suprantame, kokio tarpusavio bendravimo ir santykio vienas iš kito norime ir koks jis privalo būti, jei norime pasiekti savo tikslą. LeBronas yra išskirtinis, ypatingas žmogus, ypatingas krepšininkas. Vienas geriausių per visą šio žaidimo istoriją ir nusipelno pagarbos. Mes vis dar mokomės dirbti kartu ir tikiuosi, jog šis sezonas bus dar geresnis“, – kalbėjo D.Blattas.

Nepaisant visų šių problemų, NBA sezono išvakarėse Klivlando ekipos galimybės laimėti titulą vertinamos bene geriausiai. Ar šį statusą „Cavaliers“ sugebės pateisinti, kol kas sunku pasakyti. Aišku tik viena – D.Blatto ir kompanijos laukia dar vienas labai intriguojantis sezonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas