Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 26

Diagnozę išgirdęs D.Sabonis laukia lemiamo specialistų verdikto

Domantui Saboniui diagnozuotas plantarinės fascijos uždegimas. Lietuvis jau paliko NBA „burbulą“ ir laukia vizitų pas dar kitus specialistus, kurie pateiks greičiausią atsistatymo planą. Tuomet ir paaiškės, ar „Indiana Pacers“ aukštaūgis dar galės išbėgti ant parketo 2019-2020 metų sezone.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Kairiosios pėdos skausmai krepšininką pradėjo kankinti dar birželio pabaigoje, kuomet lietuvis sugrįžo į Indianapolį po trijų mėnesių, praleistų treniruojantis Los Andžele.

Lietuvos rinktinės vedlys dirbo individualiai, kadangi komandinės „Pacers“ treniruotės prasidėjo tik atvykus į Orlando „burbulą“ ir dvi dienas praleidus saviizoliacijoje.

„Kai atvykome čia ir pradėjome žaisti 5 prieš 5, skausmas paūmėjo ir atlikome tyrimus. Trauma yra tokia, kokia yra, o apibrėžti tikslaus laiko be krepšinio aš negaliu“, – apžvalgininkui Scottui Agnessui kalbėjo Sabonis.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Aukštaūgis šiuo metu išvykęs į Los Andželą, kur krepšininko pėdą atidžiai apžiūrės dar keli specialistai, kurie galiausiai ir pateiks visų taip laukiamas išvadas.

„Kiekvieną dieną bandome naujas procedūras, – pasakojo Sabas. – Bandome sumažinti skausmą. Pagrindinis tikslas yra visai jį panaikinti, tačiau su tokia trauma nežinai, kiek ilgai tai gali tęstis.“

Paskelbus apie D.Sabonio traumą „Pacers“ strategas Nate'as McMillanas aklai šaudyti į konkrečias datas taip pat nesiteikė, tačiau teigė, kad ekipa lietuvio būklę įvertins po 1-2 savaičių.

ESPN apžvalgininkas Adrianas Wojnarowskis prideda, kad pats Domantas tikisi prie komandos prisijungti nuo atkrintamųjų, bet lemiamą žodį šioje situacijoje visgi tars gydytojai.

24-erių 211 cm ūgio krepšininkas prieš priverstinę pauzę dėl žaibiškai išplitusio koronaviruso žaidė karjeros sezoną – rinko po 18,5 taško, atkovojo 12,4 kamuolio ir atliko po 5 rezultatyvius perdavimus.

Toks efektyvus lietuvio žaidimas neliko nepastebėtas – D.Sabonis buvo išrinktas į pagrindines „Visų žvaigždžių“ savaitgalio rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas