Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 04

Diskusijoje dėl Domanto Sabonio ateities NBA – aiškus patarimas „Pacers“ klubui

Domantas Sabonis su sužadėtine ketvirtadienį grįžo į Lietuvą, tačiau kai kitą kartą vėl kirs Atlanto vandenyną, lietuvis negali būti tikras, ar Indianą dar galės laikyti savo namais. „Indiana Pacers“ jau atleido vyr. trenerį ir ruošiasi permainoms. Ar jos gali paliesti ir 24-erių 211 cm ūgio vidurio puolėją?
Domantas Sabonis su sužadėtine Shashana  atvyko į Lietuvą
Domantas Sabonis su sužadėtine Shashana atvyko į Lietuvą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Permainos Indianoje yra neišvengiamos ir jos jau prasidėjo.

Prieš tris savaites Nate'ui McMillanui įteikę naują kontraktą, po 14 dienų „Pacers“ vadovai atleido 56-erių specialistą.

Indianos klubo krepšinio operacijų prezidentas Kevinas Pritchardas prisiėmė visą atsakomybę už šį netikėtą ėjimą, bet savo pasirinkimą argumentavo tuo, kad „Pacers“ buvo pajėgūs daugiau, nei dar vienas iškritimas pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų etape. „Pacers“ jame buvo eliminuoti jau penktus metus iš eilės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nate'as McMillanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nate'as McMillanas

Kalbėdamas apie būsimą vyr. trenerį „Pacers“ vadovas mėtė užuominas apie ieškomą specialistą, kuris turėtų modernesnį pojūtį tiek krepšiniui, tiek bendravimui su naujos kartos krepšininkais.

Indiana šiuo metu ūžia dėl Victoro Oladipo ateities. Atrodo vis realiau, kad „Pacers“ imsis veiksmų ir galbūt iškeis ryškiausią savo žvaigždę, kuri 2020-2021 m. sezoną atsiims 21 mln. JAV dolerių atlyginimą ir taps laisvuoju agentu.

„Permainos prasideda nuo Oladipo, bet su juo jos nesibaigs“, – samprotauja „The Athletic“ apžvalgininkas Bobas Kravitzas, iš arti sekęs „Pacers“ kelionę šį sezoną.

„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo
„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo

K.Pritchardo modernaus trenerio paieškos gali keisti Domanto Sabonio vaidmenį aikštėje. Žodis „modernus“ iškart prieštarauja prieš NBA tendenciją einančiam „Pacers“ krepšiniui, kuriame Indianos klubas buvo paskutinis NBA pagal išmestus tritaškius ir vis dar naudojo penketą su dviem centrais – Domantu Saboniu ir Mylesu Turneriu aikštėje.

Indianos reporteriai vėl kursto kalbas apie mainus, bet K.Pritchardas imasi gaisrininko vaidmens.

„Kai kalbėjausi tiek su Domu, tiek su Mylesu, abu iškart pabrėžė, kad nori žaisti vienas su kitu – jie gali tai daryti efektyviai. Aš šiek tiek dėl to buvau sudvejojęs, bet jie iš tikrųjų labai vertina vienas kito įgūdžius. Vienas gali išplėsti aikštę, kitas žaisti po krepšiu. Mes vis dar studijuojame statistikos analitiką, tačiau mes taip pat kalbėsime su kandidatais apie šios poros išnaudojimą“, – pabrėžė K.Pritchardas.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pritchardas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pritchardas

Statistika rodė, kad su D.Saboniu ir M.Turneriu aikštėje, per 100 atakų vidurkį „Pacers“ įmesdavo vid. 2,1 taško daugiau nei varžovai.

O toks modelis tiko D.Saboniui, kuris demonstravo puikų žaidimą – rinko vid. 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio bei po 5 rezultatyvius perdavimus, ir tapo tik antruoju lietuviu, kada nors patekusiu į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Jeigu vis dėlto naujas treneris savo brėžiniuose nematys M.Turnerio ir D.Sabonio poros, Indianos žurnalistai sufleruoja, kad ne lietuvis, o amerikietis turėtų susikrauti lagaminus.

„Turneris nėra blogas žaidėjas. Bet jis yra prabanga, kurios Indianos klubas sau negali leisti, – rašė B.Kravitzas iš „The Athletic“. – Tik ne su Saboniu po krepšiu ir progresuojančiu Goga Bitadze šalia. Dėl traumų mes taip ir nematėme reguliariai žaidžiančios Sabonio bei Turnerio poros. Mes kėlėme klausimą, ar ji gali būti efektyvi dar prieš porą metų. Bet atsakymo neturime iki šiol.“

„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis

„Jeigu prieiname prie klausimo, kurį žaidėją reikėtų išsaugoti, tai atsakymas labai paprastas – Sabonį, – pabrėžė B.Kravitzas. – Turneris per tuos penkerius metus taip ir nedemonstravo stabilaus krepšinio. Skirtingai nei Sabonis.

Sabonis nedalina tokių blokų kaip Turneris ir taip nepataiko tritaškių. Bet jis tikras buldogas, kuris kabinasi kiekvieną vakarą ir tai viena pagrindinių priežasčių, kodėl šiemet tapo „All-Star“ žaidėju.“

B.Kravitzas iš „The Athletic“ samprotavo, kad vietoj M.Turnerio reikėtų mainų scenarijaus, kuris pridėtų jėgos po krepšiu, pataikymo iš toli ir naujokų biržos šaukimų.

Anot B.Kravitzo, išsprendus V.Oladipo ir M.Turnerio situaciją, daugiau permainų „Pacers“ nebereikėtų. Žurnalistas sufleruoja, kad jų nereikėjo ir vyr. trenerio pozicijoje, o Indianos ekipos bosai tiesiog pasikarščiavo.

Jo kolega iš „The Athletic“ Danny Leroux pabrėžia, kad dėl sąlyginai nedidelių šių aukštaūgių kontraktų ir jų potencialo, dabar tai geriausias metas iškeisti arba M.Turnerį, arba D.Sabonį, tikintis didžiausios grąžos.

Bet miglotoje „Pacers“ stovykloje nuspėti lietuvio ateitį dabar dar sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas