Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 02 29

Domantas Sabonis: alkanas žvėris, kuriam ribų nėra

NCAA apžvalgininkai ilgai ieškojo geriausio apibūdinimo Domantui Saboniui. Kol paieškas užbaigė Šiaurės Arizonos universiteto treneris Jackas Murphy: „Jis yra NBA krepšininkas, žaidžiantis koledže“, – pareiškė jis po tuomet rekordinio 26-ių taškų per 18 minučių lietuvio pasirodymo.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis

Antrus metus iš eilės prieš NBA naujokų biržą puolėjui prognozuojamas šaukimas pirmajame rate.

Šiuo metu „NBA Draft“ jam numato 13-ąjį šaukimą, „Draft Express“ – 23-iąjį. Bet pats D.Sabonis dar nežino, ar į NBA ners jau šią vasarą – studijuoti Gonzagoje dar liko dveji metai.

„Dar nieko nežinau. Dabar man rūpi tik „Bulldogs“ reikalai“, – nuo atsakymo „Inlander“ išsisuko D.Sabonis.​

Skeptikai sako, kad 19-metis netaps NBA žvaigžde. Esą jam trūksta sprogstamosios jėgos, NBA žaidėjo duomenų, pataikymo iš toli. Bet „Gonzaga Bulldogs“ treneris Markas Few įsitikinęs, kad jo potencialo geriau neriboti.

„Jį labai lengva treniruoti. Jis išalkęs naujovių. O Domanto darbo etika tiesiog nepasotinama“, – auklėtinį liaupsino M.Few.

D.Sabonio treneris: „Jo riba – dangus“

Jis supranta, kad šį sezoną be lietuvio „Bulldogs“ būtų sudėtinga. D.Sabonis šį sezoną NCAA renka 17,2 taško ir atkovoja 11,9 kamuolio.

„Domantas atiduoda save visą treniruotėje, tada eina atsivėsinti, pavalgo, šiek tiek pasimoko ir vėl grįžęs 9 valandą vakaro mėto į krepšį. Toks darbingumas, sumanumas ir žingeidumas leidžia tikėtis, kad jo riba – dangus“, – pasakojo M.Few.

D.Sabonio žvėriškumą geriausiai atspindi kova dėl atšokusių kamuolių. „Dėl kamuolių jis kovoja kaip išbadėjęs paauglys dėl sumuštinio“, – vaizdingai pasakoja „Inlander“.

„Po krepšiu jis kaip žvėris. Jis tiesiog pasiglemžia kiekvieną kamuolį. Prašau jo nustoti tai daryti, nes aš jau nebeprisirenku tiek, kiek reikia man“, – juokavo rezultatyviausias „Bulldogs“ žaidėjas Kyle'as Wiltjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius