Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 05 02

Domantas Sabonis – apie galimą operaciją ir Draymondo Greeno kaltinimus

Domanto Sabonio sezonas baigėsi, o dabar lietuvio laukia vizitas pas gydytojus. Nuo gruodžio su traumuota ranka žaidusiam lietuviui gresia operacija.

D.Sabonis su komandos draugais sugrąžino „Sacramento Kings“ klubą į atkrintamąsias po 17 metų pertraukos, o pirmajame jų etape „karaliai“ metė rimtą iššūkį titulą ginantiems „Golden State Warriors“.

Vis dėlto po titaniškos septynerių rungtynių kovos „Kings“ nusileido kitai Šiaurės Kalifornijos komandai 3:4 ir baigė pasirodymą šių metų pirmenybėse.

„Buvo įspūdinga kelionė nuo pat pradžios. Grąžinome komandą ant NBA žemėlapio. Dabar visi daugiau žino Sakramentą, „Kings“, mūsų sirgalius, miestą. Tai nuostabiausia šio sezono dalis“, – aistroms jau nurimus per baigiamąjį sezono interviu kalbėjo D.Sabonis.

Jis dar nuo gruodžio pabaigos žaidė nepaisydamas traumos. Gruodžio 27-ąją lietuviui nustatytas dešiniojo nykščio raiščio avulsinis lūžis, dėl kurio jis praleido vienerias rungtynes, bet vėliau grįžo į rikiuotę ir iš viso per 89 sezono mačų praleido viso labo tris.

Vis dėlto problema niekur nedingo. D.Sabonis dar vasarį per „All-Star“ šventę Solt Leik Sityje paklaustas apie žaidimą rinktinėje vasarą 15min atviravo, kad „neaišku, kaip bus su pirštu“, o dabar atskleidė, jog jo laukia vizitas pas gydytojus.

„Šiandien turėsiu apsilankymą pas gydytoją, per kurį sužinosiu, kokie turėtų būti tolesni mano žingsniai“, – teigė lietuvis.

Apie operaciją jis užsiminė ir amerikiečių užklaustas apie vasaros planus.

„Vasarą niekada nepoilsiauju, – šypsojosi Domas. – Nekantrauju kuo greičiau sugrįžti į salę ir toliau dirbti. Dabar viskas priklauso nuo to, kokia bus situacija su mano ranka, reikės operacijos ar ne. Galbūt reikės pailsėti net ir tuo atveju, jei operacijos neprireiks. Viskas priklausys nuo to. O tada dėliosiuosi savo planus. Viskas paaiškės per artimiausias savaites.“

Dabar viskas priklauso nuo to, kokia bus situacija su mano ranka, reikės operacijos ar ne.

Jau rytoj 27-ąjį gimtadienį minėsiantis žaidėjas sulaukė klausimo ir apie jo varžovo Draymondo Greeno žodžius serijai pasibaigus. „Warriors“ žvaigždė po pergalės liko nusivylęs, nes D.Sabonis vos nuaidėjus finalinei sirenai paliko aikštę ir iškeliavo į rūbinę, nepasveikinęs su pergale nei D.Greeno, nei kitų „Warriors“ žaidėjų.

„Praradau didelę pagarbą Saboniui. Negerbiu tų, kurie po pralaimėjimo nesugeba paspausti rankos. Esu pats kartą palikęs aikštelę, kai pralaimėjome septintosiose serijos rungtynėse su „Cavaliers“. Tada nuėjau į rūbinę, atsisėdau ir pasakiau sau: „Tai nėra gerai“. Tuomet grįžau ir parodžiau visiems meilę. Jei pralaimėjai, susitaikyk, parodyk pagarbą. Tai buvo smūgis ir negarbinga“, – savo tinklalaidėje situaciją su D.Saboniu apibendrino D.Greenas.

Vis dėlto klausimo apie tai, kiek nustebintas, lietuvis į netiesioginę diskusiją su varžovu nesivėlė.

„Nežinau, kaip jam atsakyti“, – teigė D.Sabonis.

Jam serija su „Warriors“ nebuvo ypač gera. Nors skaičiai atrodė neblogai – 16,4 taško, 11 atkovotų kamuolių ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo, lietuvis ne kartą pralaimėjo asmeninę dvikovą su Kevonu Looney ir nebuvo serijos eigą keičiantis žaidėjas.

„Mano metimas ir tai, su kokiu pasitikėjimu aš atakuoju krepšį, – paklaustas, ties kuriais žaidimo aspektais turės padirbėti po šios serijos, teigė lietuvis. – Jei jie labiau gerbtų mano metimą, ko gero, galėtume žaisti žaidimą, kurį žaidėme visą sezoną, o tai labai mums padėtų. Taip pat reikia tobulinti susižaidimą su mūsų metikais. Žinoma, svarbi ir gynyba, turiu būti dar geresnės formos. Manau, kad nemažai išmokome per šias atkrintamąsias.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis

Apibendrindamas visą sezoną D.Sabonis ir džiaugėsi, ir žvelgė į jį su kartėliu.

„Nuostabu, kad pasiekėme tokį tašką, bet kartu ir skauda, nes žinojome, kad turėjome kelis šansus užbaigti seriją sėkmingai. Galime daug išmokti iš šios serijos. Šią vasarą turėsime ties kuo padirbėti“, – teigė lietuvis.

Jis jau žiūri ir į kitą sezoną, kuris Sakramente jam bus trečiasis.

„Labai laukiu kito sezono. Sezono metu mūsų žaidimas gerėjo, mes išmokome žaisti vienas su kitu, supratome, kas ką mėgsta. Bus labai svarbu pradėti sezoną tai jau žinant. Treneriai mus jau pažįsta, o mes pažįstame juos“, – sakė Domas.

„Man čia patinka viskas. Tai, ką pasiekėme, yra įspūdinga, kaip ir miestas bei sirgaliai. Dabar viskas priklauso nuo sprendimų, kurie bus priimti vasarą“, – apie savo ateitį Sakramente pridūrė lietuvis, kurio kontraktas su „Kings“ galios dar vieną sezoną.

Man čia patinka viskas.

Tarpsezonio metu sėkmingą sezoną turėję „Kings“ veikiausiai stipriai nepasikeis. O jei ir planuos kokius pokyčius, komandos generalinis vadybininkas Monte McNairas greičiausiai atsiklaus ir D.Sabonio nuomonės.

„Monte nuolat klausdavo mano nuomonės nuo tada, kai čia atvykau: apie trenerių štabą, apie žaidėjus. Nemanau, kad kas nors pasikeis. Jeigu jam reikės mano nuomonės, aš tikrai ją išreikšiu“, – sakė lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius