Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 16

Domanto Sabonio emocijų protrūkis: kodėl įtūžo ant suolo pasodintas lietuvis?

Denveryje – kankinantis ir emocingas vakaras Domantui Saboniui. Klaikiai „Indiana Pacers“ komandai pasibaigusios rungtynės emocingai baigėsi ir 24 metų lietuviui. Jo emocijų protrūkis mačo pabaigoje atkreipė ir „Pacers“ komentatorių dėmesį ir įplieskė diskusiją.

Tai buvo gniuždanti mačo atomazga.

„Pacers“ po trijų kėlinių pirmavo 91:87, tačiau „Nuggets“ lemiamą ketvirtį pradėjo pelnydami 14 taškų be atsako ir išsiveržė į priekį 101:91.

Tik po penkių minučių pirmuosius taškus „Pacers“ pelnė D.Sabonis. Tačiau iki tol jis paleido vėjais bent keletą išpuolių.

Lietuvis keturias atakas iš eilės remdamasis individualiomis pastangomis arba klydo, arba netaikliai metė į krepšį. Be to, kitoje aikštės pusėje jam sunkiai sekėsi stabdyti „Nuggets“ aukštaūgį Paulą Millsapą.

Tačiau dėl savo nesėkmių centras dažnai žvalgėsi į arbitrus. D.Saboniui atrodė, kad varžovams pavyko apsiginti nuo jo išpuolių ne be pražangų. Bet arbitrų švilpukai tylėjo.

Didžiausias emocijų pliūpsnis įvyko po to, kai likus žaisti 2 min. 49 sek. iki mačo pabaigos, „Pacers“ atsiliko 97:113, o „Denver Nuggets“ vidurio puolėjas Nikola Jokičius stojo mesti baudų metimų.

Po trumpo pokalbio su treneriu Nate'u Bjorkgrenu, D.Sabonis nusivylęs mostelėjo rankomis ir nelaukęs signalo atsisėdo į savo vietą. Priekaištingai žvelgdamas stratego kryptimi, lietuvis burbėjo ir sviedė rankšluostį žemėn.

„Domas dievina žaidimą. Todėl jam nelengva atsisėsti, net ir tokiomis aplinkybėmis“, – sakė „Pacers“ komentatorius Quinnas Buckneris, žvelgdamas į švieslentę ir Indianos krepšininkų kapituliaciją ketvirtajame kėlinyje.

„Jis karštas!“ – matydami lietuvį nepatenkintą ir toliau kažką burbantį, pastebėjo komentatoriai.

D.Sabonis purtė nuleistą galvą.

„Laimėtojams taip jau būna. Žmonės, kurie nekenčia pralaimėti, taip tai išgyvena. Labai emocinga“, – pridūrė buvęs NBA gynėjas Q.Buckneris.

D.Sabonis nuo suolo daugiau nebepakilo, o „Pacers“ patyrė pralaimėjimą 106:121.

Lietuvio nepasitenkinimas vėliau buvo aptarinėjamas socialiniuose tinkluose.

„Bjorkgrenas siunčia į aikštę Aaroną Holiday pakeisti Domantą Sabonį, o šis – įniršęs. Jis nori užbaigti rungtynes, jam trūksta vieno atkovoto kamuolio iki trigubo dublio“, – rašė „Pacers“ apžvalgininkas Scottas Agnessas.

D.Sabonis iš viso surinko 10 taškų (5/11 met.), 9 atkovotus kamuolius ir 10 rezultatyvių perdavimų.

„Scanpix“ nuotr./Nate'as Bjorkgrenas
„Scanpix“ nuotr./Nate'as Bjorkgrenas

Dviprasmiškai supratę žurnalisto žinutę, kai kurie „Pacers“ sirgaliai ėmė piktintis, kad lietuvis taip reagavo netekęs galimybės užpildyti statistikos eilutę trigubu dubliu.

Kiti svarstė, kad D.Sabonis niekada nesivaikė statistikos, o iš kantrybės jį turbūt išvedė teisėjų švilpukai. Treti įžvelgė žiežirbas tarp trenerio ir krepšininko.

„Tai pirmas kartas šį sezoną, kai matau „Pacers“ žaidėją taip akivaizdžiai nepatenkintą trenerio sprendimu“, – tęsė S.Agnessas.

D.Sabonis spaudos konferencijoje nedalyvavo, o „Pacers“ vyr. treneris klausimų apie lietuvį nesulaukė.

Neviltį Indianos stovykloje kelia ne tik paleista proga įveikti „Nuggets“, bet ir nesėkmių serija. „Pacers“ pralaimėjo 7 rungtynes iš pastarųjų 9, o Rytų konferencijoje D.Sabonio ekipa nusirito už atkrintamųjų varžybų linijos.

D.Sabonio nervams nepadėjo ir varginanti kelionė. „Pacers“ krepšininkai atvyko į Denverį tik likus 5 valandoms iki susitikimo pradžios. Dėl Denverį užgriuvusios pūgos jie niekaip negalėjo atskristi iš Finikso.

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ kryžkelė, atkrintamųjų šansai ir keisčiausios pranašystės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas