Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25

Domanto Sabonio nebeprireiks – „Pacers“ sezonas baigtas

Vos atvykęs į NBA „burbulą“ Domantas Sabonis jau gali krautis lagaminus atgal – jo atstovaujamos „Indiana Pacers“ komandos pasirodymas atkrintamosiose varžybose baigtas. Paskutinėse rungtynėse Nate'o McMillano auklėtiniai 87:99 (22:21, 20:27, 20:22, 25:29) nusileido „Miami Heat“ ir pralaimėjo seriją 0-4.
Malcolmas Brogdonas prieš Goraną Dragičių
Malcolmas Brogdonas prieš Goraną Dragičių / „Scanpix“ nuotr.

„Pacers“ visą seriją žaidė be pėdos uždegimą besigydžiusio D.Sabonio, kuris praėjusį savaitgalį grįžo į Orlandą ir tikėjosi palaikyti komandą bent jau nuo atsarginių suolo.

Vis dėlto į karantiną patekęs lietuvis taip ir negavo šanso apsilankyti „Pacers“ rungtynėse – eliminuota Indianos komanda jau artimiausiu metu bus išprašyta iš NBA „burbulo“.

Nepaisant liūdnos sezono pabaigos, 2019-2020 m. kampanija Lietuvos rinktinės bokštui vis tiek buvo įsimintiniausia karjeroje.

Pirmą kartą Indianapolyje stabilaus starto penketo žaidėjo vaidmenį gavęs D.Sabonis iš viso sužaidė 62 rungtynes, kuriose per 34,8 minutės vid. pelnė po 18,5 taško, atkovojo po 12,4 kamuolio ir atliko po 5 rezultatyvius perdavimus.

Domantas pirmą kartą buvo išrinktas ir žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, dalyvavo Įgūdžių konkurse, o prieš pat koronaviruso pandemiją pasižymėjo ir keturiais pirmaisiais trigubais dubliais karjeroje. Pagal šį rodiklį visoje lygoje D.Sabonis pasidalino 6-8 vietas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Sabonis šį sezoną buvo geriausias mūsų žaidėjas, – po paskutinių sezono rungtynių pripažino Indianos treneris N.McMillanas. – O kai žaidi atkrintamosiose, tau reikia visų įmanomų resursų.“

Ketvirtajame serijos su „Heat“ mače „Pacers“ sėkmingai sužaidė pirmąjį kėlinį, bet antrajame Majamio ekipa išsiveržė į priekį ir didesniu ar mažesniu skirtumu pirmavo visą likusį rungtynių laiką.

Ketvirtajame kėlinyje likus pusantros minutės Indianos komanda atsiliko tik 87:93, bet daugiau taškų nepelnė, o „Heat“ gretose itin gražius taškus pelnė ir savo ekipos pergalę įtvirtino Goranas Dragičius.

„Pacers“ pirmajame atkrintamųjų etape iškrito jau ketvirtą sezoną iš eilės, o trissyk Indianos klubas varžovams serijose nusileido „sausai“.

„Heat“ klubas Rytų konferencijos pusfinalyje veikiausiai grumsis su NBA favoritais „Milwaukee Bucks“ krepšininkais, kurie pirmojo etapo serijoje 3-1 pirmauja prieš „Orlando Magic“.

„Heat“: Goranas Dragičius 23 (9/15 dvit.), Tyleris Herro 16, Bamas Adebayo 14 (19 atk. kam., 6 rez. perd.), Kelly Olynykas 11 (8 atk. kam.), Jaw Crowderis 10.

„Pacers“: Victoras Oladipo 25 (5/11 trit., 8 atk. kam., 5 rez. perd.), Mylesas Turneris 22 (14 atk. kam., 5 blk.), T.J.Warrenas 21, Malcolmas Brogdonas 13 (7 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas